Jaunu produktu un ražošanas līniju ieviešana ļāvusi "Lexel Fabrika" kāpināt apgrozījumu un peļņu

28.10.2021 08:22:00

Schneider Electric grupas ražošanas uzņēmums SIA “Lexel Fabrika” pēc tam, kad 2019.gadā saglabāja apgrozījumu iepriekšējā līmenī, pērn kāpināja apgrozījumu par 10,5%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “Lexel Fabrika” apgrozīja 72,56 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 3,74 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn ražotāja peļņa pieauga par 89,6%.

SIA “Lexel Fabrika” pagājušā gada apgrozījuma pieaugums saistīts ar jaunu produktu un jaunu ražošanas līniju ieviešanu iespiedshēmu plates montāžas produktu ražošanai, kā arī ar gala produktu montāžu. 

“2020.gadā turpinājām ieviest Rīgas ražotnes reorganizācijas plānu, lai palielinātu elektronisko ierīču ražošanas apjomus un nostiprinātu sadarbību ar mūsu radniecīgo uzņēmumu ražotnēm Eiropā. 2020.gadā mēs esam veiksmīgi īstenojuši vairākus jaunus projektus, piemēram, elektronisko izstrādājumu ražošanas pārņemšanu no radniecīgā uzņēmuma Francijā un sadarbībā ar Vācijas un Šveices inženieriem laiduši tirgū arī jaunus produktus,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Lexel Fabrika”.

Lai nodrošinātu uzņēmumu organisko izaugsmi un darbības rentabilitāti arī 2021.gadā, uzņēmums turpināšot ieviest jaunus elektroniskos produktus un ražošanas līnijas, vienlaikus paaugstinot darbinieku kvalifikāciju. 

Aizvadītajā gadā SIA “Lexel Fabrika” bija darba devējs 284 darbiniekiem, liecina Lursoft pieejamā informācija. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums samaksājis 1,62 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,82 milj. EUR.

SIA “Lexel Fabrika” pilnībā pieder Dānijā reģistrētajai kompānijai Schneider Nordic Baltic AS, kas, savukārt, pieder Francijas akciju sabiedrībai Schneider Electric Industries SAS.