"BITE Latvija" apgrozījums 2020.gadā sarucis līdz 112,75 milj. EUR

29.10.2021 06:27:00

Telekomunikāciju uzņēmums SIA “BITE Latvija” savā iesniegtajā gada ārskatā atzīst, ka pandēmijas ietekmē 2020.gads bija izaicinājums arī mobilo operatoru tīklam. “Lielai daļai klientu pārejot uz attālinātu darbu un mācībām, ikdienas mobilā interneta patēriņš BITES tīklā palielinājās par aptuveni 83%. To ietekmējis arī strauji pieaugošais ierīču skaits, video satura patēriņš mobilajās ierīcēs un klientu datu lietojuma paraduma maiņa,” skaidro SIA “BITE Latvija”, sakot, ka, reaģējot uz pieprasījumu, uzņēmums ne tikai paplašināja tīkla pārklājumu, bet arī audzēja tā kapacitāti.

2020.gadā uzstādot 44 jaunas bāzes stacijas gan Rīgā, gan reģionos, kā arī aprīkojot bāzes stacijas ar papildu šūnām, tīkla kapacitāti uzņēmumam izdevās palielināt par 25%.

Aizvadītajā gadā BITE uzsāka piedāvāt virtuālos privātos serverus, kas ļauj ievērojami ātrāk reaģēt uz klientu datu kapacitātes izmaiņām. Šobrīd virtuālos privātos serverus visaktīvāk sākuši izmantot mediju, finanšu, apdrošināšanas un mazumtirdzniecības nozaru uzņēmumi. Ieguldot vairāk nekā 500 tūkst. EUR infrastruktūras modernizēšanā, uzstādot jaunākās “Nokia” sakaru infrastruktūras ierīces, izveidots jauns “Bite OneIT” datu centrs, bet esošais modernizēts.

Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “BITE Latvija” apgrozīja 112,75 milj. EUR, kas ir par 2,62 milj. EUR mazāk nekā gadu iepriekš. Pretstatā 2019.gadā nopelnītiem 27,35 milj. EUR, pagājušo gadu telekomunikāciju uzņēmums noslēdza ar 16,42 milj. EUR peļņu. SIA “BITE Latvija” konsolidētais apgrozījums pērn palielinājās līdz 136,1 milj. EUR, bet peļņa veidoja 15,88 milj. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā SIA “BITE Latvija” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 17,4 milj. EUR. Uzņēmums 2020.gadā bija darba devējs 495 strādājošajiem.

Arī 2021.gadā SIA “BITE Latvija” sadarbībā ar tās meitas uzņēmumiem plāno saglabāt attīstības dinamiku un turpināt izaugsmi, palielinot koncerna konkurētspēju. Ievērojamas investīcijas paredzētas gan tīkla infrastruktūras attīstīšanā, gan tehnoloģiju apgūšanā, gan arī produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanā un klientu servisa uzlabošanā. 

Aizvadītā gada beigās SIA “BITE Latvija” bija četri meitas uzņēmumi un viena kopsabiedrība.