Ražotājam "Dinex Latvia" pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

29.10.2021 07:21:00

Līdz ar globālo makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos, ko lielā mērā izraisīja Latvijā un citās valstīs spēkā stājušies ierobežojumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, pagājušajā gadā SIA “Dinex Latvia” piedzīvoja apgrozījuma kritumu.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka, pretstatā 32,3 milj. EUR apgrozījumam 2019.gadā, pērn uzņēmums apgrozīja 26 milj. EUR. Teju uz pusi sarukusi arī uzņēmuma peļņa, kas pagājušajā gadā samazinājās līdz 773,36 tūkst. EUR. Peļņas samazinājumu būtiski ietekmēja pārdošanas apjomu samazinājums.

SIA “Dinex Latvia” produkcijas galvenie noieta tirgi ir Eiropa, Turcija un Krievija. Vairāk nekā 97% no kopējā apgrozījuma pērn veidojuši eksporta darījumi.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Covid-19 krīzes seku mazināšanai SIA “Dinex Latvia” saņēmis 563,70 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošo uzņēmumu atbalstam. Tāpat arī pērn vairākkārt izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, un VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās SIA “Dinex Latvia” 2020.gadā samaksājis 1,04 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 899,42 tūkst. EUR. Pērn uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 305 strādājošos.

Šogad SIA “Dinex Latvia” plāno nodrošināt ražošanas apjoma pieaugumu. Uzņēmums nepārtraukti strādā pie jaunu produktu un tirgus pieprasījuma analīzes, to ieviešanas ražošanā ar mērķi piedāvāt saviem klientiem visplašāko komerciālā transporta izplūdes sistēmu rezerves daļu klāstu.

SIA “Dinex Latvia” pieder dāņu AS “Dinex”, tā patiesie labuma guvēji ir Dinesen Torben Staal un Thorborg Niels.