Neskatoties uz tirdzniecības ierobežojumiem, “Apgāds Zvaigzne ABC” apgrozījums pērn samazinājies tikai par 3,6%

01.11.2021 06:22:00

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” pagājušo gadu aizvadījis salīdzinoši labi, jo tā apgrozījums samazinājies vien par 3,6%. 2020.gadā grāmatu izdevējs apgrozīja 12,57 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 115,4 tūkst. EUR peļņu.

2020.gadā SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” turpināja iepriekšējos gados sekmīgi veikto ražojamās produkcijas veidu un pakalpojumu dažādošanu. Uzņēmums palielinājis piedāvāto digitālo resursu skaitu tiešsaistē, kā arī elektroniski piedāvāto grāmatu skaitu. Tāpat arī papildināts lejupielādējamo interaktīvo materiālu klāsts, un izveidoti jauni tiešsaistes interaktīvie materiāli jaunā un mobilajām iekārtām draudzīgā platformā.

Šogad, turpinoties ar koronavīrusa izplatību saistītajiem ierobežojumiem, ekonomiskie ierobežojumi SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” skāruši maznozīmīgi – uzņēmums izjūt nelielu efektivitātes kritumu gan pašu, gan klientu darbā.

SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” pērn bija darba devējs 294 darbiniekiem, liecina Lursoft pieejamā informācija. Lursoft dati rāda, ka pērn pavasarī un vasaras sākumā izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” darbiniekiem, savukārt šogad uzņēmums saņēmis grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī subsīdijas darbinieku algu izmaksai.

Grāmatu izdevējs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2020.gadā samaksājis 2,44 milj. EUR.

SIA “Apgāds Zvaigzne ABC”, kura patiesā labuma guvēja ir Vija Kilbloka, šobrīd ir reģistrētas 38 aktīvas struktūrvienības.