"Cido Grupa" pērn veikusi 1,4 milj. EUR vērtus kapitālieguldījumus ražošanas efektivitātes uzlabošanā

01.11.2021 06:41:00

2020.gadā bezalkoholisko dzērienu un alus ražotājam un vairumtirgotājam SIA “Cido Grupa” izdevies palielināt apgrozījumu līdz 73,33 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka gada laikā tas ir kāpums par 1,67% jeb 1,2 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 3,41 milj. EUR peļņu.

Pagājušā gada rezultātu SIA “Cido Grupa” izdevās sasniegt pateicoties tā plašajam produktu portfelim, kas tam ļāva mazināt Covid-19 ietekmē uzlikto ierobežojumu ietekmi. “Produktu portfeļa diversifikācija un eksporta apjomu pieaugums kompensēja lēnākas izaugsmes kategoriju apgrozījuma samazinājumu, kā arī apgrozījuma samazinājumu viesnīcu, restorānu un ēdināšanas sektorā, kas izjuta būtisku Covid-19 ietekmi,” teikts SIA “Cido Grupa” vadības ziņojumā. SIA “Cido Grupa” alus zīmola pārdošanas apjomi 2020.gadā pieauguši par 8,3%, bet kopējais alus tirgus apgrozījums pieaudzis par aptuveni 2%. “Izcili rezultāti sasniegti ar zīmolu “Lāčplēsis”, kura realizācijas apjoms pieaudzis par 10%. To veicinājusi stratēģiska koncentrēšanās uz galveno produktu sortimentu un veiksmīga mārketinga kampaņu īstenošana, īpašu uzmanību pievēršot Līgo svinībām, kad “Lāčplēsis” zīmola produktu pārdošanas apjomi pieauga visstraujāk,” skaidro uzņēmums savā iesniegtajā vadības ziņojumā.

Pērn SIA “Cido Grupa” ieguva pārliecinošu tirgus līdera pozīciju sulu un nektāru ražošanā, uzņēmums arī turpināja izaugsmi bezalkoholisko dzērienu kategorijā, kur turpināja palielināt PepsiCo pārdošanas apjomus, sasniedzot lielāko tirgus daļu pēdējo 10 gadu laikā – 12,4%. tikmēr vairāku gadu garumā novērotais pieaugums  ūdens kategorijā palēninājies, ko sekmējuši mobilitātes ierobežojumi un lielu publisku sporta un cita veida pasākumu aizliegums, kā rezultātā mazo ūdens pudeļu pārdošanas apjoms ievērojami samazinājās.

2020.gadā SIA “Cido Grupa” veica kapitālieguldījumus ražošanas efektivitātes uzlabošanai 1,4 milj. EUR apjomā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2020.gadā SIA “Cido Grupa” bija darba devējs 309 darbiniekiem. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 25,25 milj. EUR.