Degvielas tirgotājs “East West Transit” pērn turpinājis strādāt ar zaudējumiem

01.11.2021 07:09:00

Degvielas tirgotājs SIA “East West Transit” 2020.gadā piedzīvojis būtisku apgrozījuma kritumu, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Pēc tam, kad 2019.gadā uzņēmums apgrozīja 116,94 milj. EUR, pērn apgrozījums saruka līdz 71,32 milj. EUR. Pārskata gadu degvielas tirgotājs noslēdzis ar 261,80 tūkst. EUR zaudējumiem. Iemesls zaudējumiem bija ieņēmumu samazinājums degvielas vairumtirdzniecības sektorā, tāpat arī darbaspēka izmaksu pieaugums un Covid-19 pandēmijas ietvaros ieviestie ierobežojumi.

Ar zaudējumiem SIA “East West Transit” strādājis arī 2019.gadā, kad tie sasnieguši 1,11 milj. EUR.

Apgrozījuma kritumu pagājušajā gadā SIA “East West Transit” vadība skaidro ar degvielas cenu kritumu pasaules tirgū un degvielas tirdzniecības nosacījumu maiņu vairumtirdzniecības sektorā, kā arī ar Covid-19 pandēmijas izraisītajām sekām.
Neskatoties uz apgrozījuma kritumu un zaudējumiem, SIA “East West Transit” vadība uzņēmuma finansiālo stāvokli uz 2020.gadu novērtējusi kā stabilu.

Pērn uzņēmums turpinājis sadarbību ar AS “Latvijas Nafta”, SIA “Baltijas degviela” un SIA “Baltijas nafta”, apsaimniekojot to aktīvus saskaņā ar iepriekšējos periodos noslēgtajiem nomas līgumiem.

2020.gada beigās SIA “East West Transit” apsaimniekoja 35 degvielas uzpildes staciju tīklu. Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums bija darba devējs 252 darbiniekiem.

Lursoft izziņā pieejamā informācija liecina, ka uz š.g. 28.oktobri degvielas tirgotājam bija uzkrāts 2,02 milj. EUR liels nodokļu parāds. Pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā SIA “East West Transit” samaksājis 3,12 milj. EUR.

Uzņēmumam šobrīd ir reģistrēti vairāki aktīvi nodrošinājumi. 

SIA “East West Transit” kapitāldaļu turētāji ir Ivo Vasiļevskis (80%) un Donāts Vaitaitis (20%).