"Lido" apgrozījums 2020.gadā sarucis par 41,7%

01.11.2021 09:14:00

Aizvadītais gads, saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijā un pasaulē, AS “Lido” bijis izaicinājumiem bagāts, ietekmējot uzņēmuma attīstības tempu.

Pārskata gadā būtiski samazinājies AS “Lido” apgrozījums, sasniedzot 25,94 milj. EUR, kas ir vien 58% no 2019.gadā sasniegtā apgrozījuma. “Pēc valstī noteikto ierobežojumu atcelšanas 2020.gada vasarā, kad strauji tika uzsākts darbs pie apgrozījuma apgūšanas pēc restorānu darbības atsākšanas, uzņēmuma noliktavā izcēlās ugunsgrēks. Tajā cieta gan uzņēmuma noliktava, gan daļa pārtikas ražotnes,” teikts AS “Lido” vadības ziņojumā.

2020.gada beigās AS “Lido” pārvaldīja 14 ātrās apkalpošanas restorānus, 6 mazumtirdzniecības veikalus Rīgā, kā arī gaļas pārstrādes un pārtikas produktu ražotni Rīgā.

Uz 2020.gada beigām AS “Lido” bija nodarbināti 944 darbinieki, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš. Darbinieku skaita samazināšanās saistīta ar Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, kas būtiski ierobežo uzņēmuma attīstības tempu, tostarp, radot nepieciešamību samazināt darbinieku skaitu restorānos. Lai mazinātu Covid-19 pandēmijas radītās krīzes sekas, AS “Lido” izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas. Tostarp, atlīdzību saņēmuši dīkstāvē esošie uzņēmuma darbinieki, atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos, tāpat arī saņemtas subsīdijas darbinieku algu izmaksai.

Aizvadīto pārskata gadu AS “Lido” noslēdza ar 2 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Lielais zaudējumu apmērs tiešā veidā saistīts ar būtisko apgrozījuma kritumu. “Lai arī pārskata gadā uzņēmums aktīvi strādāja pie izmaksu samazināšanas, rastās iespējas un risinājumi nespēja gana kompensēt straujās apgrozījuma izmaiņas,” teikts AS “Lido” vadības ziņojumā. Jānorāda, ka ar zaudējumiem AS “Lido” strādāja arī 2019.gadā, kad tie veidoja 2,55 milj. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “Lido” pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 4,5 milj. EUR. VID publiskotā informācija rāda, ka uz š.g. 28.oktobri uzņēmumam bija uzkrāts 761,08 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Jānorāda, ka šī gada vasarā par AS “Lido” lielāko akcionāru kļuvis Igaunijas uzņēmums “Treeland”.