"Forevers" eksporta apjoms audzis par 30%

02.11.2021 07:22:00

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA “Forevers” tirdzniecības tīkls šobrīd aptver vairāk nekā 100 veikalus visā Latvijas teritorijā, kas ļauj realizēt būtisku daļu no saražotās gaļas produkcijas. Jānorāda, ka SIA “Forevers” ražotnē katru dienu tiek saražots un iepakots vairāk nekā 60 tonnas gaļas produkcijas.

Veikalu tīkla darbības uzturēšanā būtisks ķēdes posms ir uzņēmuma izveidotā loģistikas sistēma, kas ļauj nodrošināt regulāras svaigas produkcijas piegādes, kā arī ātri reaģēt uz mainīgu produkcijas pieprasījumu. Izvērsts veikalu tīkls 2020.gada mainīgajos apstākļos uzņēmumam ļāvis diversificēt produktu noietu, kas, ņemot vērā pandēmijas diktētos ierobežojumus, būtiski samazinājās HoReCa segmentā, taču pieauga veikalu tīklā. Tādējādi kopumā SIA “Forevers” aizvadījis veiksmīgu finanšu gadu.

SIA “Forevers” apgrozījums 2020.gadā palielinājās līdz 48,6 milj. EUR, kas ir par 14,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn par 43,7% augusi arī ražotāja peļņa, kas sasniegusi 2,5 milj. EUR.

Uzņēmums norāda, ka vienīgais segments, kas pagājušajā gadā piedzīvojis samazinājumu teju par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, ir HoReCa segments. Tikmēr eksporta noiets audzis par 30,2%, kas panākts ar pārdomātu tirdzniecības partneru piesaisti. Eksporta segmentā uzņēmums redz lielu potenciālu, tāpēc plāno arī turpmāk pastiprināti pievērsties tā attīstībai.

Uzņēmums norāda, ka 2020.gadā tas īpašu uzmanību pievērsa pētījumiem produktu tehnoloģiju uzlabošanās jomā. Uzņēmums izveidojis R&D tehnoloģiju nodaļu, kas visa gada garumā pētīja un ieviesa jaunas tehnoloģijas produktu ražošanā, kā arī uzlaboja produktu iepakojumu un izskatu. “Turklāt jaunu produktu tehnoloģiju ieviešanas izpētei, kā arī esošo uzlabošanai tika piesaistīti trešo pušu uzņēmumu pakalpojumi ar pieredzējušiem, progresīviem tehnologiem,” stāsta SIA “Forevers”, norādot, ka 2020.gadā tika uzlabota 23 produktu ražošanas tehnoloģija un ieviesti 24 jauni produkti.

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Forevers” pērn ar darba vietām nodrošinājis 565 darbiniekus. Ražotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 9,8 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Forevers” vienīgais kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Andrejs Ždans.