"Staļi" pagājušajā gadā strādājis ar zaudējumiem

03.11.2021 06:22:00

Logu sagatavju, mēbeļu plātņu, kā arī logu, durvju un granulu ražotājs SIA “Staļi” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka 2020.gadā uzņēmuma realizācija samazinājusies par 27,05%. Uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājās līdz 12,88 milj. EUR, un gadu tas noslēdzis ar 192,66 tūkst. EUR zaudējumiem. Pēc Lursoft Multi atskaites datiem, pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “Staļi” strādājis 2008.gadā.

“2020.gada apgrozījums ir samazinājies, taču ievērojami pieaudzis apgrozījums no internetveikalim. Produkcijas pircēji dod priekšroku attālinātai sadarbībai un attālinātai pirkumu veikšanai,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Staļi”.

2020.gadā SIA “Staļi” turpināja ražošanas procesu reorganizāciju, ieviešot ražošanā arī jaunus produkcijas veidus. Tas palielinājis uzņēmuma realizācijas iespējas Anglijā, Francijā un Zviedrijā. Jānorāda, ka SIA “Staļi” produkcija galvenokārt tiek eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm, granulas tiek realizētas Igaunijā, Holandē un Itālijā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Staļi” aizvadītajā gadā bija darba devējs 251 darbiniekam. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 1,2 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,54 milj. EUR.

SIA "Staļi", kura patiesie labuma guvēji ir Jānis un Vilnis Strazdiņi, saņēmis 288,15 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.