"Apotheka" apgrozījums audzis līdz 58,66 milj. EUR

04.11.2021 06:26:00

Aptieku tīkls SIA “Apotheka” aizvadītajā finanšu gadā, kas uzņēmumam ilga no 2020.gada 1.maija līdz 2021.gada 30.aprīlim, kāpinājis apgrozījumu līdz 58,66 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, aptieku tīkla apgrozījums audzis par 2,66 milj. EUR. Pārskata gadu SIA “Apotheka” noslēdza ar 1,04 milj. EUR peļņu.

Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma saimnieciskā darbība tika veikta 99 aptiekās, piecās aptieku filiālēs, veikalos “Apotheka Beauty”, “Apotheka Health and Beauty” un divās online platformās.

“Covid-19 izplatības sākuma posmā – 2020.gada martā – bija vērojams straujš kopējā apgrozījuma pieaugums, bet pārskata perioda sākumā šī tendence nesaglabājās. Apgrozījuma pieaugumam sekoja būtisks tā kritums aizvadītā gada maijā. Sākot ar jūniju apgrozījums ir stabilizējies, tomēr, atbilstoši valstī noteiktajiem tirdzniecības ierobežojumiem, atsevišķās uzņēmuma struktūrvienībās redzamas būtiskas apgrozījuma svārstības,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Apotheka”.

Lai pielāgotos mainīgajai situācijai, pārskata periodā SIA “Apotheka” lielu uzmanību pievērsa aptieku darbības efektivitātes uzlabošanai, lai efektivizētu esošā darbaspēka izmantošanu. Pārskata periodā uzņēmums turpināja darbu pie klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas, klientu lojalitātes veicināšanas un darbinieku apmācību programmām, kuras ir vērstas uz farmaceitiskās aprūpes un klientu apkalpošanas līmeņa paaugstināšanu.

Nākamajā pārskata gadā SIA “Apotheka” plāno turpināt aptieku tīkla paplašināšanu, Apotheka zīmola stiprināšanu, koncepta popularizēšanu un ieviešanu reģionos, kā arī e-komercijas attīstību.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Apotheka” bija darba devējs 536 darbiniekiem.

SIA “Apotheka”, kura patiesais labuma guvējs ir Margus Linnamae, 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 4,5 milj. EUR, liecina Lursoft dati. No tiem 2,3 milj. EUR aptieku tīkls samaksāja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,09 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.