"Latvijas Pasts" padomē iecelti Raimonds Dūda, Ivars Blumbergs un Anrī Leimanis

04.11.2021 07:29:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka izmaiņas notikušas VAS “Latvijas Pasts” padomē. Amatus atstājusi uzņēmuma līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Liene Priedīte-Kancēviča, kā arī padomes locekle Elīna Šimiņa-Neverovska.

Par  VAS “Latvijas Pasts” jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Raimonds Dūda, bet padomes locekļu amatos – Ivars Blumbergs un Anrī Leimanis.

Lursoft dati rāda, ka jaunieceltais VAS “Latvijas Pasts” padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda ir pirms 11 gadiem reģistrētā konsultāciju uzņēmuma SIA “Mobility Asset Management” īpašnieks un vadītājs. Tikmēr Ivars Blumbergs šobrīd ir arī AS “VIRŠI-A” padomes loceklis, savulaik vadījis arī SIA “ORLEN Latvija” un citus uzņēmumus, savukārt Anrī Leimanis ieņem arī AS “RB Rail” un SIA “Latvijas Mobilais Telefons” padomes priekšsēdētāja vietnieka amatus.

Aizvadītajā gadā VAS “Latvijas Pasts” apgrozīja 94,13 milj. EUR un nopelnīja 4,21 milj. EUR. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, 2020.gadā tas ar darba vietām nodrošināja 3305 strādājošos.

VID publiskotā informācija par uzņēmumu samaksātajiem nodokļiem rāda, ka 2020.gadā VAS “Latvijas Pasts” kopējos maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 17,25 milj. EUR, no tiem 10,08 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 4,03 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.