"Recipe Plus" 2020.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 198,1 milj. EUR, bet peļņu līdz 22,38 milj. EUR

10.11.2021 07:31:00

Zāļu vairumtirgotājs AS “Recipe Plus” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka aizvadītais gads uzņēmuma attīstībai bijis ļoti izaicinošs. “Covid-19 pandēmijas izraisītu procesu ietekme bija jūtama ne tikai noieta svārstīgumā, bet arī iespaidoja visus piegādes ķēdes posmus, tā radot līdz šim nebijušas situācijas, kuras prasīja nestandarta risinājumus,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis AS “Recipe Plus”. Uzņēmums piebilst, ka 2020.gada dinamiku raksturo straujš apgrozījuma kāpums pandēmijas sākumā pagājušā gada martā ar ievērojamu kritumu pēc tam, kam sekoja vājas tirgus atkopšanās pazīmes vasarā un nākamais trieciens rudenī.

Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn AS “Recipe Plus” apgrozījums palielinājās par 7,73 milj. EUR, tam sasniedzot 198,1 milj. EUR. Pagājušajā gadā augusi arī uzņēmuma peļņa, kas pieaugusi līdz 22,38 milj. EUR.

2020.gadā AS “Recipe Plus” turpināja paplašināt preču sortimentu atbilstoši pandēmijas laika aptieku un veselības aprūpes iestāžu pieprasījumam, kas ietver arī epidemioloģisko apstākļu realizēšanu iedzīvotājiem, kā arī medicīnas iestādēs. Pērn uzņēmums noslēdzis 22 sadarbības līgumus ar jauniem piegādātājiem, savā sortimentā iekļaujot 1805 jaunas pozīcijas, tostarp, gan zāles, gan uztura bagātinātājus, higiēnas un kosmētiskos līdzekļus, medicīnas ierīces, kā arī veterinārās preces.

2021.gadam AS “Recipe Plus” izvirzījusi mērķi turpināt darbu pie preču krājumu optimizēšanas, lai pilnveidotu preču aprites rādītājus.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā AS “Recipe Plus” bija darba devējs 231 strādājošajam. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 12,32 milj. EUR.