"Ostas celtnieks" apgrozījums pērn sarucis par 43,95%

16.11.2021 06:56:00

SIA “Ostas Celtnieks” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 43,95%, noslīdot līdz 21,39 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pretstatā 307,54 tūkst. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, aizvadīto gadu SIA “Ostas Celtnieks” noslēdza ar 3,62 milj. EUR zaudējumiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Ostas Celtnieks” vadība norāda, ka tā pagājušā gada apgrozījuma kritums un zaudējumi saistīti ar Covid-19 izplatības sekām Latvijā un ar būvniecības nozares attīstības tendencēm valstī. Jānorāda, ka no SIA “Ostas Celtnieks” 2020.gada apgrozījuma 51% veidoja ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvniecība, 24% - ēku un vispārējā būvniecība, 25% - ceļu objekti.

Ventspilī reģistrētajam uzņēmumam gan pagājušajā gadā, gan arī šogad vairākkārt atbalstīta  nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Šogad martā, aprīlī un arī jūnijā uzņēmumam piešķirts arī atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Šogad SIA “Ostas Celtnieks” turpina mērķtiecīgi attīstīt un paplašināt saimniecisko darbību būvniecības nozarē. Uzņēmums plāno apgrozījuma palielinājumu, kā arī finansiālās situācijas uzlabojumu, realizējot vairākus būvniecības projektus. “2021.gadā plānots palielināt tirgus daļu ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvniecībā, kā arī saglabāt tirgus daļu ēku būves nozarē,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis uzņēmums. 

Šogad SIA “Ostas Celtnieks” uzvarējis piecos publisko iepirkumu konkursos, pasūtītāja visos gadījumos bijus Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”. Lielākais uzņēmuma iepirkums ir par būvdarbu veikšanu, kur noslēgts līgums par 2,37 milj. EUR.

SIA “Ostas Celtnieks” pagājušajā gadā bija darba devējs 292 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas pērn samaksāja 1,24 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,95 milj. EUR. 

SIA “Ostas Celtnieks” patiesie labuma guvēji ir Konstantins Bursakovskis un Adigjozals Mamedovs.