Neskatoties uz apsūdzību par cilvēktirdzniecību, “ADUGS Production” pērn izdevies kāpināt apgrozījumu

28.11.2021 18:34:00

Konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA “ADUGS Production” 2020.gadā galvenokārt strādājis pie sadarbības partneru piesaistes un jaunu produktu attīstīšanas. “Lai nodrošinātu nemainīgi augstu produkcijas kvalitāti, pārskata gadā tika ieguldīti būtiski naudas līdzekļi jaunu ražošanas iekārtu iegādē,” ražotājs norādījis iesniegtajā vadības ziņojumā.

Aizvadītajā gadā pret SIA “ADUGS Production” vērstas aizdomas par cilvēku tirdzniecību, šogad prokuratūra cēlusi apsūdzību pret trim personām. “Uzņēmums kategoriski noliedz nodarījumu,” vadības ziņojumā norādījis SIA “ADUGS Production”, piebilstot, ka uzņēmums ir gatavs to pierādīt arī tiesā. Šis notikums ietekmējis uzņēmuma prestižu un īslaicīgi arī negatīvi atsaucies uz uzņēmuma apgrozījumu.

2020.gadā SIA “ADUGS Production” kāpinājis apgrozījumu līdz 13,08 milj. EUR. Salīdzinot ar 2019.gadu, tas ir par 233,90 tūkst. EUR vairāk. Pretstatā 523,13 tūkst. EUR zaudējumiem 2019.gadā, aizvadīto gadu ražotājs noslēdzis ar 238,62 tūkst. EUR peļņu. Pagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 248 darbinieki. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas piecas struktūrvienības. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “ADUGS Production” 2020.gadā nodokļu maksājumā valsts kopbudžetā samaksājis 1,07 milj. EUR, tostarp 0,46 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,17 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “ADUGS Production”, kura patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Zukuls, šogad gan februārī, gan jūnijā saņēmis atbalstu no valsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.