Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, "Baltic Pro Food" peļņa pērn palielinājusies

29.11.2021 08:14:00

Ēdienu, pusfabrikātu un konditorejas izstrādājumu ražotājs, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Baltic Pro Food” aizvadīto gadu vērtē kā ekonomiski stabilu un veiksmīgu. Iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “Baltic Pro Food” apgrozīja 5,4 milj. EUR, kas ir par 35% mazāk nekā 2019.gadā. Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa ir palielinājusies. Ja 2019.gadā SIA “Baltic Pro Food” nopelnīja 79,37 tūkst. EUR, tad pērn – 286,03 tūkst. EUR. Peļņas pieaugumu uzņēmums skaidro ar to, ka pārskata gadā būtiski samazinājās izdevumi personāla atalgojumam darbinieku skaita samazināšanās rezultātā, kā arī ar to, ka uzņēmums saņēma būtisku valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Lursoft izziņas informācija rāda, ka pērn izmaksāts valsts atbalsts dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, ko turpināts izmaksāt arī 2021.gadā. Šogad uzņēmums arī vairākkārt saņēmis atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī atbalstu algu subsīdijām. 

Lursoft esošā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā SIA “Baltic Pro Food” nodarbināja 114 darbiniekus. Tas ir par 37 mazāk nekā gadu iepriekš. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Baltic Pro Food” norādījis, ka tas pērn atjaunināja ražotā konditorejas izstrādājumu dizainu, paplašināja sortimentu ražotajiem pusfabrikātiem restorāniem, kā arī uzsāka jaunu konditorejas izstrādājumu ražošanu. “Uzņēmums turpināja investēt sava restorāna un ražotnes attīstībā, pārskata gadā veicot nomāto restorāna telpu un ražošanas ceha remontus un atjaunošanu,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Baltic Pro Food”.

Lursoft dati rāda, ka uzņēmumam ir reģistrētas divas struktūrvienības – ražošanas cehs, kā arī restorāns “Kļavas lapa” Stacijas laukumā 2, Rīgā.

Pirms četriem gadiem dibinātā SIA “Baltic Pro Food” kapitāldaļas vienādās daļās sadala Daniils Litvaks un Viktorija Pavlova.