Ierobežojošo pasākumu ietvaros pret Baltkrieviju, sankciju sarakstos iekļautas vēl 17 fiziskās un 11 juridiskās personas

03.12.2021 18:41:00

Eiropas Savienības padomes 2021.gada 2.decembra regulā par ierobežojošajiem pasākumiem attiecībā uz Baltkrieviju, publicēta informācija par 17 fiziskām un 11 juridiskām personām, pret kurām vērstas Eiropas Savienības sankcijas, jo personas iesaistītas Lukašenko režīma veiktajās darbībās, ar kurām tiek veicināta Eiropas Savienības ārējo robežu nelikumīga šķērsošana vai aizliegtu preču nodošana, kā arī nelikumīga tādu preču, kurām tiek piemēroti ierobežojumi, nodošana uz kādas dalībvalsts teritoriju.

Sankcijas vērstas gan pret Baltkrievijas Valsts robežas komitejas Īpašo spēku Atsevišķā aktīvo pasākumu dienesta vadītāju Igoru Kručkovu un citām Baltkrievijas Valsts robežas vienību un grupu vadītājiem, vairākiem Baltkrievijas Republikas Augtākās tiesas darbiniekiem, gan Baltkrievijas kontrolētā TV kanāla ONT valdes priekšsēdētāju Maratu Markovu u.c. Tāpat arī sarakstā iekļauta Baltkrievijas valstij piederošā aviosabiedrība “Belavia Belarusian Airlines”, valstij piederošais tūrisma uzņēmums “TSENTRKURORT”, kas ir viens no uzņēmumiem, kas koordinē migrantu plūsmu, kas plāno šķērsot robežu starp Baltkrieviju un Eiropas Savienības valstīm, ceļojumu rīkotājs “Oskartour”, kas migrantiem no Irākas palīdzēja saņemt vīzas, kā arī citas organizācijas.
 
Lursoft pieejamā informācija rāda, ka sankciju sarakstos šobrīd iekļauti 388 subjekti no Baltkrievijas. Tostarp 302 fiziskas personas un 86 organizācijas.

Balstoties uz Lursoft apkopoto informāciju, šobrīd Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos reģistrēti 18,7 milj. EUR lieli ieguldījumi no Baltkrievijas. Kopumā Latvijā reģistrēti 727 ieguldītāji no Baltkrievijas, kuri ieguldījuši savus līdzekļus 718 uzņēmumu pamatkapitālos.

Lursoft jau vēstīja, ka sankciju sarakstos iekļauti arī aizvadītajā nedēļā likvidētā baltkrievu kapitāla uzņēmuma “OIL LOGISTIC” dalībnieki.