Autotirgotāja "Domenikss" īpašniece vairs nav Benita Danilenko

08.12.2021 06:27:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka š.g. 7.decembrī veiktas izmaiņas autotirgotāja SIA “Domenikss” padomē, jo no padomes priekšsēdētājas amata atcelta līdzšinējā uzņēmuma īpašniece Benita Danilenko, kā arī padomes loceklis Vitālijs Danilenko. Jānorāda, ka š.g. 30.novembrī arī atsaukta 2018.gadā reģistrētā SIA “Domenikss” pilnvara uz Benitas Danilenko vārda.

Pēc Lursoft izziņas informācijas, š.g. decembrī par SIA “Domenikss” vienīgo īpašnieku kļuvis šogad jūnijā reģistrētais SIA “Veho”, kura kapitāldaļu turētājs, savukārt, ir igauņu kapitāla Veho Baltics OU.

Līdz ar izmaiņām īpašniekos, SIA “Domenikss” iecelta jauna padome, par padomes priekšsēdētāju kļūstot somam Ruotsalainen Juha Pekka, priekšsēdētāja vietnieku – Rasanen Anssi Kari Sakari, bet padomes locekli – Hammar Kai Erik. Tāpat arī veikti papildinājumi SIA “Domenikss” valdē, kurā kopā ar līdzšinējiem valdes locekļiem Artu Birumu, Jolantu Jēkabsoni un Vitāliju Ročānu amatus tagad ieņem arī Donatas Stanionis un Andres Aguraiuja.

Lursoft jau vēstīja, ka SIA “Domenikss” šogad novembrī samazinājis pamatkapitālu. Ja līdz šim tas bija 3,74 milj. EUR, tad kopš š.g. 25.novembra samazināts līdz 1,68 milj. EUR. 

Automašīnu tirgotājs un apkopes pakalpojumu sniedzējs SIA “Domenikss” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2020.gadā uzņēmumam galvenais uzdevums bija pielāgot savu darbību tirgus situācijai, ko būtiski ietekmēja Covid-19 pandēmija. 

SIA “Domenikss” apgrozījums 2020.gadā bija 37,76 milj. EUR jeb par 17,83% mazāks nekā gadu iepriekš. “Apgrozījuma samazinājums galvenokārt izskaidrojams ar Covid-19 ietekmi un vīrusa izplatības ierobežošanai noteiktajiem tirdzniecības ierobežojumiem, un ar to saistīto pieprasījuma kritumu,” teikts SIA “Domenikss” vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka vieglo automobiļu un mikroautobusu tirgus, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn samazinājies par 25%, savukārt kravas automobiļu segmentā kritums sasniedzis pat 36%, kas izskaidrojams ar būtisku starpvalstu preču pārvadājumu apjoma kritumu pandēmijas laikā.

Neskatoties uz kopējā apgrozījuma samazinājumu, ieviešot dažādus efektivizācijas pasākumus, kāpinot efektivitāti, saglabājot finansiālu izdevumu disciplīnu un izmantojot pieejamos atbalsta mehānismus, SIA “Domenikss” aizvadīto gadu noslēdzis ar 1,6 milj. EUR peļņu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Domenikss” dīkstāvē esošajiem darbiniekiem aizvadītā gada laikā vairākkārt izmaksāti pabalsti, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstus algu subsīdijām, grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī guvis 279,54 tūkst. EUR lielu atbalstu kā eksportējošs uzņēmums.