Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājam “Amber Distribution Latvia” reģistrēta 15 milj. EUR vērta komercķīla

08.12.2021 06:50:00

Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājam SIA “Amber Distribution Latvia” vakar, 7.decembrī, reģistrēta 15 milj. EUR vērta komercķīla, liecina Lursoft pieejamie dati. Par labu AS BlueOrange Bank, kas ir komercķīlas ņēmējs, vairumtirgotājs ieķīlājis savus savus krājumus. Komercķīla nodrošina visus ķīlas ņēmēja prasījumus, kas izriet no š.g. 3.decembrī noslēgtā overdrafta līguma.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Amber Distribution Latvia” šobrīd ir reģistrētas divas aktīvas komercķīlas.

Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs SIA “Amber Distribution Latvia” aizvadītajā gadā kāpināja apgrozījumu līdz 131,50 milj. EUR, bet peļņu līdz 4,68 milj. EUR. 2020.gadā uzņēmums turpināja būt lielākais alkoholisko dzērienu izplatītājs Latvijā, aizņemot 29% no kopējā alkoholisko dzērienu tirgus. Uzņēmums bija vadošais tirgus spēlētājs tādās alkoholisko dzērienu kategorijās kā degvīnas (25%), brendijs un konjaks (55%), alkoholiskie kokteiļi (32%) un viskijs (33%). Uzņēmuma portfelī ir vairāk nekā 250 starptautiska un vietēja mēroga dzērienu zīmoli.

Aizvadītajā gadā SIA “Amber Distribution Latvia” bija darba devējs 214 darbiniekiem, nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā kopumā samaksājot 11,1 milj. EUR.
SIA “Amber Distribution Latvia” patiesais labuma guvējs ir Jurijs Šeflers.