Pēc īpašnieka maiņas nomainīta AS "Spodrība" valde un padome

09.12.2021 06:21:00

Otrdien noslēdzot apvienošanās darījumu starp diviem reģiona sadzīves ķīmijas ražotājiem – AS “Spodrība” un lietuviešu “Naujoji Ringuva” –, kas kļuvis par Latvijā reģistrētā uzņēmuma īpašnieku, reģistrētas izmaiņas arī uzņēmuma valdē un padomē. 

Lursoft dati rāda, ka no AS “Spodrība” valdes priekšsēdētāja amata atcelts Fridrik Ingi Fridriksson, kā arī valdes locekle Baiba Merge. Par sadzīves ķīmijas ražošanas uzņēmuma “Spodrība” jauno valdes priekšsēdētāju iecelta Jurgita Žilvinskaite, bet valdes locekli – Kristine Navikaite.

Atceļot līdzšinējo AS “Spodrība” padomi, tajā par padomes priekšsēdētāju iecelts uzņēmuma patiesais labuma guvējs Mindaugas Vegele, padomes priekšsēdētāja vietnieku – Darius Verbyla, bet padomes locekli – Vidmantas Drizga.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka AS “Spodrība” jaunajam patiesajam labuma guvējam Mindaugas Vegele savulaik piederējušas Latvijā reģistrētā nekustamā īpašuma jomā strādājošā SIA “NTS” kapitāldaļas. Uzņēmums likvidēts š.g. februārī.

AS “Spodrība” 2020.gadā kāpināja apgrozījumu līdz 7,87 milj. EUR, bet peļņu līdz 2,91 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pērn uzņēmums bija darba devējs 77 strādājošajiem. 2020.gadā AS “Spodrība” turpināja attīstīties vairākos virzienos, no kuriem viens no galvenajiem bija dezinfekcijas līdzekļu ražošana un pārdošana. Tā īstenošanai iegādātas jaunas ražošanas iekārtas, lai būtiski kāpinātu ražošanas kapacitāti.