"Rīgas namu pārvaldnieks" valdi atstājis Elmārs Martinsons

13.12.2021 06:14:00

Lursoft Klientu portfeļa monitorings informē par izmaiņām SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valdē. Dati liecina, ka no uzņēmuma valdes locekļa amata atcelts Elmārs Martinsons, kurš šajā amatā atradās kopš 2019.gada novembra.

Līdz ar 10.decembrī reģistrētajām izmaiņām, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valde turpina darbu divu amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja Ronalda Neimaņa un valdes locekļa Bernharda Maļinovska.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, pērn tiem sasniedzot jau 4,6 milj. EUR. Šo rezultātu būtiski ietekmēja metodikas pārskatīšana uzkrājumiem šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās. Uzņēmums norāda, ka savlaicīga nenorēķināšanās par piegādāto pārvaldīšanas maksu un komunālajiem pakalpojumiem ir ilgstoša problēma. Laikā neapmaksāto rēķinu īpatsvars sasniedz 20 – 25%.

Jānorāda, ka 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 55,6 milj. EUR, kas ir par 13% mazāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma apgrozījumu pērn galvenokārt ietekmēja ieņēmumu samazinājums no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas, kas bija saistīts ar atsevišķu piegāžu un pakalpojumu iepirkuma līgumu pārrāvumu, remontdarbu brigāžu dīkstāvēm valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas apstākļos.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” 2020.gadā bija darba devējs 2270 darbiniekiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 23 milj. EUR.

2020.gada decembrī SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārvaldīšanā bija 4024 dzīvojamās mājas/ būves ar kopējo platību 7,9 milj. m2. Pērn uzņēmums veicis remontdarbus 1346 dzīvojamās mājās par kopējo summu 5,7 milj. EUR. 2020.gadā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” arī nodrošinājis aukstā ūdens ievada mezglu modernizāciju 95 objektos, ūdens spiediena paaugstināšanas sūkņu stacijas modernizāciju 2 objektos. Tāpat arī 89 objektos ieviesti risinājumi elektroenerģijas uzskaites automatizēšanai.