Pasludināts "Greis" maksātnespējas process

14.12.2021 06:18:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka tabakas izstrādājumu vairumtirgotājam SIA “GREIS” pasludināts maksātnespējas process. Par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Leonīds Mohovikovs.

Lursoft izziņas informācijas dati liecina, ka SIA “GREIS” šobrīd reģistrēts 1,3 milj. EUR liels nodokļu parāds, kopš aizvadītā gada aprīļa VID piemērojis uzņēmumam arī liegumu reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt. Jānorāda, ka uzņēmumam kopš 2018.gada ir reģistrēta 4,55 milj. EUR vērta komercķīla, ar kuru ieķīlāta visa uzņēmumam manta kā lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Jāvērš uzmanība, ka SIA “GREIS” šobrīd ir reģistrēti arī vairāki kavētie maksājumi.

Pārskatu par 2020.gadu SIA “GREIS” aizvien nav iesniedzis.
2019.gadā uzņēmums apgrozīja 58,19 milj. EUR jeb par 11,16% vairāk nekā 2018.gadā. Pārskata gadu tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs noslēdza ar 1,84 milj. EUR zaudējumiem. Tie radušies zaudēto debitoru parādu norakstīšanas rezultātā.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “GREIS” norādījis, ka, ņemot vērā izmaiņas tirgus situācijā un reorganizācijā sadarbībā ar ilgstošo sadarbības partneri “British American Tobacco”, sākot ar 2020. gada 1.janvāri uzņēmums ir spiests pārtraukt darbību tabakas izstrādājumu tirdzniecībā. Tas viennozīmīgi novedīs pie būtiska apgrozījuma krituma.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 1995.gadā dibinātais SIA “GREIS” pērn nodokļos samaksāja 2 milj. EUR, kamēr 2019.gadā tas VID administrētajos nodokļos samaksāja 29,17 milj. EUR.

SIA “GREIS” patiesais labuma guvējs ir Nikolajs Kočujevskis.