"A.C.B." padomi vadīs Rahmiels Deičs

16.12.2021 06:14:00

AS “A.C.B.” padomē notikušas izmaiņas, liecina Lursoft Klientu Portfeļa paziņojums. Vakar, 15.decembrī, no ceļu būves firmas padomes priekšsēdētāja amata atcelts viens no AS “A.C.B.” patiesajiem labuma guvējiem – Aleksandrs Plotkins. Viņa vietā par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju iecelts Rahmiels Deičs. Atkārtoti padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā apstiprināts Dzintars Pomers, bet padomes locekļa amatā – Sergejs Medvedevs.

Lursoft dati rāda, ka Rahmielam Deičam šobrīd reģistrēts patiesā labuma guvēja statuss 11 uzņēmumos. To vidū ir SIA “Autoskola Credo autoprieks”, AS “RD ALFA” u.c.

AS “A.C.B.” padomes priekšsēdētāja amats šobrīd ir vienīgais, kuru patlaban ieņem Rahmiels Deičs.

Ceļu būves firma AS “A.C.B.” 2020.gadā piedzīvojusi apgrozījuma kritumu par 7%, salīdzinājumā ar 2019.gadu, savukārt bruto peļņa pēdējā gada laikā samazinājusies par 28%. Kritumu AS “A.C.B.” skaidro ar apakšuzņēmēju sniegto pakalpojumu izmaksu pieaugumu un darbinieku atalgojuma izmaksu pieaugumu. Jānorāda, ka peļņa pēc nodokļiem samazinājusies vēl straujāk – ja 2019.gadā AS “A.C.B.” nopelnīja 2,3 milj. EUR, tad pagājušajā gadā tie bija 0,12 milj. EUR. 

Pērn uzņēmums apgrozījis 58,28 milj. EUR. Jānorāda, ka “A.C.B.” konsolidētais apgrozījums 2020.gadā pieaudzis līdz 102 milj. EUR, savukārt konsolidētā peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 2,94 mlj. EUR. 

2020.gadā AS “A.C.B.” turpināja uzņēmuma grupas integrācijas pasākumus, lai palielinātu kopējo grupas sadarbību un uzlabotu tās pārvaldību, optimizējot resursus un stiprinot tirgus pozīcijas. Paralēli tika veikti ieguldījumi uzņēmuma attīstībā, kā rezultātā AS “A.C.B.” plāno turpmākajos gados būtiski palielināt apgrozījumu un rentabilitāti.

Jānorāda, ka, papildus iepriekšminētajam, AS “A.C.B.” pērn arī veica ieguldījumus jaunu meitas uzņēmumu dibināšanā. 2020.gada septembrī nodibināts uzņēmums Lietuvā – UAB “Transporto Infrastruktūros statyba”, kas ļaus paplašināt grupas saimnieciskās darbības tirgu Lietuvas ceļu būves nozarē.

Pagājušajā gadā AS “A.C.B.” bija darba devējs 379 darbiniekiem, tostarp, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 2,8 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,4 milj. EUR. 

Kā liecina Lursoft izziņas dati, AS “A.C.B.” patiesie labuma guvēji ir Valdis Lejnieks, Aleksandrs Plotkins, Igors Rapoports un Edvīns Tankelsons.