"SAF Tehnika" apgrozījums sasniedzis 20,98 milj. EUR

04.01.2022 07:03:00

AS “SAF Tehnika” laika periodā no 2020. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 30. jūnijam kāpinājusi apgrozījumu līdz 20,98 milj. EUR, bet peļņu līdz 3,18 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, aizvadītajā finanšu gadā palielinājies par 51,37%, bet peļņa augusi teju septiņas reizes. Jāpiebilst, ka “SAF Tehnika” konsolidētais apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā palielinājies līdz 25,02 milj. EUR, bet peļņa – līdz 3,88 milj. EUR. 
Amerikas reģiona apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā veidoja 67% no grupas apgrozījuma, sasniedzot 16,7 milj. EUR. Tas ir par 68% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā.

Pārskata gada laikā “SAF Tehnika” turpināja jauno produktu izstrādi, vienlaikus turpinot darbu pie esošo produktu modifikāciju izstrādes un inovāciju idejām. “Produktu dzīves cikls mikroviļņu bezvadu datu pārraides iekārtām nozarē ilgst aptuveni piecus gadus, kad novecojušos produktus aizstāj jaunākas paaudzes iekārtas. Pārejas process starp tehnoloģijām ir pakāpenisks vairāku gadu garumā,” teikts “SAF Tehnika” vadības ziņojumā.

“SAF Tehnika” grupas uzkrātā pieredze un zināšanas ļāvušas attīstīt virkni inovāciju, laižot tirgū pasaulē mazāko mikroviļņu spektra analizatoru sēriju Spectrum Compact, kā arī izveidojot bezvadu sensoru tīklu risinājumu zīmolu Aranet. Pārskata gadā vislielākais bija CFIP produktu sērijas pieprasījums. No tās visvairāk pārdoti Phoenix un Integra produkti. Uzņēmums norāda, ka arvien lielāks pieprasījums bijis arī pēc Aranet un Spectrum Compact produktu sērijām “Aranet produktu līnijas iekštelpu gaisa kvalitātes sensors Aranet4 piedzīvoja strauju izaugsmi, pieprasījumam pārsniedz iepriekšējās prognozes,” skaidrojusi “SAF Tehnika”.

Pārskata gadā grupa investēja 615 tūkst. EUR IT infrastruktūras, ražošanas un pētniecības iekārtu, programmatūras un licenču iegādē, kā arī produktu sertifikācijā. 

AS “SAF Tehnika” reģistrēta 1999.gadā.