"Arčers" aizvadītajā finanšu gadā apgrozījis 35,66 milj. EUR

06.01.2022 06:27:00

Laika periodā no 2020.gada 1.jūnija līdz 2021.gada 31.maijam būvkompānija SIA “Arčers” apgrozījusi 35,66 milj. EUR un nopelnījusi 1,63 milj. EUR. Ņemot vērā, ka 2020.gadā uzņēmums mainījis pārskata periodu, jaunākā finanšu gada rezultāti nav salīdzināmi ar iepriekšējiem periodiem. 

Pārskata periodā SIA “Arčers” veica vairākus liela apjoma būvdarbus, kas tika realizēti, piesaistot gan ES fondu, gan arī valsts un pašvaldību, NATO un privāto finansējumu. Ievērojamu daļu no kopējā apjoma veidoja projekti, kas saistīti ar militāro infrastruktūru – Lielvārdes militārā lidlauka teritorijā, bāzē Bolderājā, Ādažu poligonā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka lielākais iepirkums aizvadītajā gadā, kurā uzvarējis SIA “Arčers”, ir Jūrmalas pilsētas domes 9,9 milj. EUR konkurss par būvdarbiem daudzfunkcionāla, interaktīva dabas tūrisma centra izveidei un meža parka labiekārtojumu Ķemeros.

Jānorāda, ka aizvadītajā pārskata periodā būvkompānija nodarbināja 106 strādājošos. Pērn uzņēmums gan aprīlī, gan arī jūnijā saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, saņemtā atbalsta apjomam kopumā veidojot 300 tūkst. EUR. 

Pēc pārskata perioda beigām, 2021.gada 30.jūlijā, Konkurences padome pieņēma lēmumu par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, kā rezultātā uzņēmumam piemērots 1,99 milj. EUR liels naudas sods. Nepiekrītot Konkurences padomes lēmumam, uzņēmums to ir pārsūdzējis. “Uzņēmuma vadība uzskata, ka tiesvedības procesa gaitā Konkurences padomes piemērotā soda nauda tiks samazināta vai atcelta pilnībā,” teikts SIA “Arčers” vadības ziņojumā.

Jānorāda, ka vakar, 5.janvārī, SIA “Arčers” publicējis paziņojumu kreditoriem, norādot par saviem plāniem samazināt uzņēmuma pamatkapitālu. Šobrīd SIA “Arčers” reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 4,7 milj. EUR.

SIA “Arčers” patiesais labuma guvējs ir Mārtiņš Lāma.