"Ape Motors" reorganizācijas ceļā tiks pievienots Igaunijā reģistrētais “Atoy Automotive Estonia”

26.01.2022 06:17:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka auto rezerves daļu tirgotājs SIA “Ape Motors” publicējis paziņojumu kreditoriem, informējot par reorganizācijas plāniem.
Paziņojumā teikts, ka SIA “Ape Motors” dalībnieki pieņēmuši lēmumu uzņēmumam pievienot Igaunijā reģistrēto OU “Atoy Automotive Estonia”.

SIA “Ape Motors” kapitāldaļu turētāji ir SIA “SPV Ab”, Indulis Ķimenis un AB “Atoy Automotive Sweden”, savukārt patiesie labuma guvēji – Andris Apalups, Andris Ķikulis un Pauls Zuicēns.

2020.gadā SIA “Ape Motors” apgrozīja 24,68 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 557,65 tūkst. EUR peļņu. No kopējā apgrozījuma 21,02 milj. EUR veidoja Latvijas tirgus, bet vēl 1,6 milj. EUR – Igaunijas. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Ape Motors” norāda, ka tas plāno turpināt paplašināt tirgus teritorijas Latvijā un pārējā Eiropas Savienības daļā.

Lursoft izziņas dati rāda, ka 2020. gadā SIA “Ape Motors” bija darba devējs 121 darbiniekam. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2020.gadā samaksājis 5,17 milj. EUR.

Jānorāda, ka 2020. gadā automašīnu rezerves daļu tirgotājs SIA “Ape Motors” uzvarējis divos iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais bija par automobiļu rezerves daļu piegādi Saeimas autobāzei, savukārt pērn SIA “Ape Motors” nav uzvarējis nevienā publisko iepirkumu konkursā.