"Ostas celtnieks" juridiskā adrese pārcelta no Ventspils uz Rīgu

26.01.2022 06:39:00

Būvniecības uzņēmuma SIA “Ostas celtnieks” juridiskā adrese pārcelta no Ventspils uz Rīgu. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Ostas celtnieks” savu juridisko adresi pārcēlis uz Bukultu ielu 3, Rīgā. Bez SIA “Ostas celtnieks” šajā adresē šobrīd reģistrēti vēl pieci uzņēmumi. 

Kopš dibināšanas 1994.gadā līdz pat š.g. 25.janvārim SIA “Ostas celtnieks” juridiskā adrese atradās Ventspilī.

SIA “Ostas celtnieks” patiesie labuma guvēji ir Konstantins Bursakovskis un Adigjozals Mamedovs.

SIA “Ostas celtnieks” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 43,95%, noslīdot līdz 21,39 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pretstatā 307,54 tūkst. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, aizvadīto gadu SIA “Ostas seltnieks” noslēdza ar 3,62 milj. EUR zaudējumiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Ostas seltnieks” vadība norāda, ka tā pagājušā gada apgrozījuma kritums un zaudējumi saistīti ar Covid-19 izplatības sekām Latvijā un ar būvniecības nozares attīstības tendencēm valstī. Jānorāda, ka no SIA “Ostas seltnieks” 2020.gada apgrozījuma 51% veidoja ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvniecība, 24% - ēku un vispārējā būvniecība, 25% - ceļu objekti.

Ventspilī reģistrētajam uzņēmumam gan 2020.gadā, gan arī pērn vairākkārt atbalstīta  nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat arī uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Ostas celtnieks” reģistrēti vairāki kavēti maksājumi, kā arī tam regulāri fiksēti nodokļu parādi, kas pārsniedz 150 eiro. Tomēr, neskatoties uz to, SIA “Ostas celtnieks” regulāri uzvarējis dažādos publisko iepirkumu konkursos.