“German Products Baltics” valdē darbu sācis Jānis Štekels

09.02.2022 06:28:00

Izmaiņas valdes sastāvā vakar, 8.februārī, piedzīvojis SIA “German Products Baltics”. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka valdes locekļu amatus atstājuši Haase Christine Martha Elisabeth, Irēna Putniņa un Uldis Vītols, savukārt viens no uzņēmuma patiesajiem labuma guvējiem Haase Albrecht Otto turpmāk ieņems nevis SIA “German Products Baltics” valdes locekļa, kā tas bija līdz šim, bet gan valdes priekšsēdētāja amatu.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “German Products Baltics” valde turpmāk strādās divu personu sastāvā, jo par uzņēmuma jauno valdes locekli iecelts Jānis Štekels.

Jaunieceltais SIA “German Products Baltics” valdes loceklis Jānis Štekels vada arī pērn reģistrēto viesu izmitināšanas nozarē strādājošo SIA “Muris”, kur kapitāldaļu turētāju vidū atrodams ne tikai pats Jānis Štekels, bet arī kādreizējie SIA “German Products Baltics” līdzīpašnieki un valdes locekļi Uldis Vītols un Irēna Putniņa.

Bērnu preču un kafijas vairumtirgotājs SIA “German Products Baltics” 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 20,3 milj. EUR, bet peļņu līdz 689,4 tūkst. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka, salīdzinot ar 2019.gadu, vairumtirgotāja apgrozījums audzis par 24,5%, bet peļņa – par 37,9%.
 
SIA “German Products Baltics” preces iepērk Vācijā, Nīderlandē, Čehijā un Lietuvā, savukārt realizē Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī eksportē uz Ukrainu un Krieviju. Gada pārskatā publiskotā informācija rāda, ka 5,6 milj. EUR no kopējā apgrozījuma SIA “German Products Baltics” 2020.gadā nodrošinājusi vairumtirdzniecība Latvijā, 7,3 milj. EUR – ārpus Eiropas Savienības, savukārt 7,4 milj. EUR – vairumtirdzniecība Eiropas Savienībā.

Vācu A.C. Haase Osthandelsgesellschaft mbH piederošais SIA “German Products Baltics” 2020. gadā ar darba vietām nodrošināja 32 strādājošos.