"Lielzeltiņi" aizvadītajā finanšu gadā apgrozījis 35,08 milj. EUR

10.02.2022 06:44:00

Laika periodā no 2020. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 30. jūnijam SIA “Lielzeltiņi” apgrozīja 35,08 milj. EUR un nopelnīja 0,8 milj. EUR. Jānorāda, ka gadu iepriekš putnu fabrika nopelnīja nepilnus 2 milj. EUR. 

Pārskata gadā SIA “Lielzeltiņi” saražoja 12,88 tūkst. t cāļa gaļas, 1,94 tūkst. t cāļa gaļas pārstrādes produktu un 61,75 tūkst. t kombinētās lopbarības. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Lielzeltiņi” norāda, ka eksporta tirgus veido aptuveni 17%. “Produkcija pārsvarā tiek eksportēta uz Skandināvijas valstīm,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Lielzeltiņi”.

Vēstot par attīstības plāniem, SIA “Lielzeltiņi” norāda, ka turpinās darbu pie ražošanas procesu uzlabošanas un pilnveidošanas, kas uzņēmumam ļaus kāpināt ražošanas apjomus un uzlabot ražošanas efektivitāti. Uzņēmums plāno kāpināt arī eksporta tirgus daļu, paplašināt broileru gaļas pārstrādes produktus, kā arī nostiprināt savu statusu kā augstākās kvalitātes produkcijas ražotājam.

SIA “Lielzeltiņi” iesniegtajā gada pārskatā ziņots, ka aizvadītajā finanšu gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 175 strādājošos.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Lielzeltiņi” kapitāldaļu turētājs ir AB “Linas Agro Group”, savukārt patiesais labuma guvējs – lietuvietis Darius Zubas.