"Arčers" pamatkapitāls samazināts līdz 200 tūkst. EUR

11.02.2022 06:21:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka samazināts būvkompānijas SIA “Arčers” pamatkapitāls. Ja līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 4,7 milj. EUR, tad pēc samazināšanas – 200 tūkst. EUR.

Par plāniem samazināt pamatkapitālu uzņēmums bija vēstījis jau š.g. janvāra sākumā.

Arī pēc pamatkapitāla samazināšanas SIA “Arčers” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “UGN”, bet patiesais labuma guvējs – Mārtiņš Lāma.

Laika periodā no 2020.gada 1.jūnija līdz 2021.gada 31.maijam būvkompānija SIA “Arčers” apgrozījusi 35,66 milj. EUR un nopelnījusi 1,63 milj. EUR. Ņemot vērā, ka 2020.gadā uzņēmums mainījis pārskata periodu, jaunākā finanšu gada rezultāti nav salīdzināmi ar iepriekšējiem periodiem. 

Pārskata periodā SIA “Arčers” veica vairākus liela apjoma būvdarbus, kas tika realizēti, piesaistot gan ES fondu, gan arī valsts un pašvaldību, NATO un privāto finansējumu. Ievērojamu daļu no kopējā apjoma veidoja projekti, kas saistīti ar militāro infrastruktūru – Lielvārdes militārā lidlauka teritorijā, bāzē Bolderājā, Ādažu poligonā.

Jānorāda, ka aizvadītajā pārskata periodā būvkompānija nodarbināja 106 strādājošos. Pērn uzņēmums gan aprīlī, gan arī jūnijā saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, saņemtā atbalsta apjomam kopumā veidojot 300 tūkst. EUR.