"Arčers" pamatkapitālā atkal izmaiņas. Tas palielināts līdz 3,3 milj. EUR

17.02.2022 06:55:00

Aizvadītajā nedēļā Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņoja, ka būvkompānijas SIA “Arčers” pamatkapitāls samazināts no 4,7 milj. EUR līdz 200 tūkst. EUR. Jaunākā pieejamā informācija rāda, ka SIA “Arčers” pamatkapitāls vakar, 16.februārī, atkal palielināts. Tagad būvkompānijas reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 3,30 milj. EUR.

Arī pēc izmaiņām pamatkapitālā SIA “Arčers” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “UGN”, bet patiesais labuma guvējs – Mārtiņš Lāma.

Laika periodā no 2020.gada 1.jūnija līdz 2021.gada 31.maijam būvkompānija SIA “Arčers” apgrozījusi 35,66 milj. EUR un nopelnījusi 1,63 milj. EUR. Ņemot vērā, ka 2020.gadā uzņēmums mainījis pārskata periodu, jaunākā finanšu gada rezultāti nav salīdzināmi ar iepriekšējiem periodiem. 

Pārskata periodā SIA “Arčers” veica vairākus liela apjoma būvdarbus, kas tika realizēti, piesaistot gan ES fondu, gan arī valsts un pašvaldību, NATO un privāto finansējumu. Ievērojamu daļu no kopējā apjoma veidoja projekti, kas saistīti ar militāro infrastruktūru – Lielvārdes militārā lidlauka teritorijā, bāzē Bolderājā, Ādažu poligonā.

Jānorāda, ka aizvadītajā pārskata periodā būvkompānija nodarbināja 106 strādājošos. Pērn uzņēmums gan aprīlī, gan arī jūnijā saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, saņemtā atbalsta apjomam kopumā veidojot 300 tūkst. EUR.