Agrofirmas "LOBE" apgrozījums 2021.gadā audzis līdz 3,67 milj. EUR

28.02.2022 06:31:00

Graudkopības un rapšu produkcijas ražotājs SIA “Agrofirma LOBE” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu par 14,62%, rādītājam sasniedzot 3,67 milj. EUR. Vienlaikus palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas 2021.gadā pieaugusi līdz 180,71 tūkst. EUR.

“Aizvadītais gads bija samērā veiksmīgs un izdevies, lai gan laika apstākļi izmainīja ražas novākšanas sākuma datumu, jo karstuma iestāšanās jau jūnijā nogatavināja augus neierasti ātri, kas atstāja iespaidu gan uz ražas kvalitāti, gan ražību,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Agrofirma LOBE”, piebilstot, ka rudens ļāva uzņēmumam laicīgi apstrādāt laukus 2022.gada ražai. Lai palielinātu ražas apjomu un kvalitāti, SIA “Agrofirma LOBE” pērn uzsāka grāvju un aizaugušu zemes platību attīrīšanu no zariem, vienlaicīgi pievēršot uzmanību arī meliorācijas uzlabošanai.

SIA “Agrofirma LOBE” plāno turpināt veikt augsnes analīzes savās apstrādātajās lauksaimniecības platībās, tā iegūstot informāciju par augsnē esošajiem barības elementiem. Tādējādi uzņēmums varēs optimālāk plānot augu mēslošanu un iegūt vienmērīgākas ražas.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA “Agrofirma LOBE” bija darba devējs 40 darbiniekiem. 

Ogres novadā reģistrētās SIA “Agrofirma LOBE” kapitāldaļu turētājs ir Raivo Oskars Dzilna. Uzņēmums reģistrēts 2010.gadā.