ES sankciju sarakstā iekļauts “Faberlic Baltija” patiesais labuma guvējs Alexei Nechaev

28.02.2022 12:17:00

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Eiropas Savienība noteikusi sankcijas pret publiskās akciju sabiedrības “Faberlic” dibinātāju Alexei Nechaev, kurš ir arī Latvijā reģistrētā SIA “Faberlic Baltija” patiesais labuma guvējs. Uzņēmējs, Krievijas valsts domes deputāts sankciju sarakstā iekļauts š.g. 25.februārī kopā ar citām amatpersonām, kuras ratificējušas Krievijas valdības lēmumu par sadraudzības, sadarbības un savstarpējās palīdzības līgumu starp Krievijas Federācijas un “Doneckas Tautas Republiku” un “Luhanskas Tautas Republiku”.

Alexei Nechaev pamatus “Faberlic” lika 1997.gadā, izveidojot pirmo tiešās tirdzniecības kompāniju Krievijā “Russian Line”. 2001.gadā “Russian Line” nosaukums mainīts uz “Faberlic”.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 2020.gadā SIA “Faberlic Baltija” apgrozīja 20,63 milj. EUR, gūstot 835,02 tūkst. EUR lielu peļņu. Aizpērn uzņēmumā bija nodarbināti 137 strādājošie.

 

Visas aktuālās sankcijas vienuviet: sankcijas.lursoft.lv

Lursoft vērš uzmanību, ka sankciju sarakstos iekļauto Krievijas, Baltkrievijas personu pieraksts (vārds, uzvārds) transliterācijas dēļ var būt atšķirīgs, tāpēc pārbaužu veikšana jāveic rūpīgi un atbildīgi, padziļināti izvērtējot par personu pieejamo informāciju, tostarp, dzimšanas datus.