Mēbeļu ražotājs "KVIST" pērn audzējis gan apgrozījumu, gan peļņu

01.03.2022 06:21:00

Liekti līmētu un masīvkoka mēbeļu un to detaļu ražotājs SIA “KVIST” pērn, salīdzinot ar 2020.gadu, palielinājis apgrozījumu teju par ceturto daļu, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

2021.gadā SIA “KVIST” apgrozīja 42,17 milj. EUR un nopelnīja 1,13 milj. EUR. Jāpiebilst, ka pārskata gadā audzis ne tikai SIA “KVIST” apgrozījums un peļņa, bet arī darbinieku skaits, kas palielinājās par 101 strādājošo, sasniedzot 707.

“Apgrozījuma pieaugums saistīts ar izejvielu, transporta, elektrības un citu pozīciju kāpumu 2021.gadā, kas veicināja uzņēmumu pārskatīt pārdošanas cenas, kā arī pieprasījuma pieauguma rezultātā,” teikts SIA “KVIST” vadības ziņojumā.

SIA “KVIST” vadība paredz, ka 2022.gadā uzņēmums turpinās paplašināties, ieguldot ēkās un cilvēkresursos, kas nodrošinās iespējas apjomīgāku pasūtījumu ražošanai un jaunu klientu piesaistīšanai. Uzņēmuma mērķis nākamajiem pārskata periodiem ir stabila attīstība, nerimstoša tiešo un netiešo izdevumu optimizācija, kas, ņemot vērā arī plānotās investīcijas, turpmākajā darbībā sniegs pozitīvus rezultātus.

Siguldas novada Mālpils pagastā reģistrētais SIA “KVIST” pieder dāņu AS “KVIST INDUSTRIES”. Uzņēmums reģistrēts 2011.gadā, un tā pamatkapitālu veido 422,27 tūkst. EUR. Pēc ieguldījumu apjoma pamatkapitālā SIA “KVIST” ir astotais lielākais ārvalstu kapitāla uzņēmums Siguldas novadā.