"Latakko" apgrozījums pērn audzis līdz 79,66 milj. EUR

09.03.2022 06:27:00

Riepu, akumulatoru un autopiederumu importētājs un vairumtirgotājs SIA “LATAKKO” 2021.gadā kāpinājis apgrozījumu par 13,45%, rādītājam sasniedzot 79,66 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “LATAKKO” peļņa palielinājusies no 0,78 milj. EUR 2020.gadā līdz 4,08 milj. EUR pērn.

2021.gada nogalē tika noslēgts darījums par SIA “LATAKKO” kapitāldaļu pārdošanu vienam no lielākajiem Skandināvijas investīciju fondiem. Darījuma rezultātā uzņēmums kļuvis par zviedru AB NORDIC TYRE GROUP daļu. “Veiktais darījums paver plašākas SIA “LATAKKO” nākotnes attīstības iespējas, nodrošinot labākus iepirkuma nosacījumus, uzlabojot finansējuma piesaistes iespējas, kā arī nodrošinot straujāku uzņēmuma procesu digitalizāciju,” teikts SIA “LATAKKO” vadības ziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka 2022.gadā tā fokusā būs izmaksu un procesu optimizācija. “Aktīvi tiks reaģēts uz Baltijas valstīs noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī uz starptautiskā mērogā notiekošajām izmaiņām, nepieciešamības gadījumā koriģējot uzņēmuma darbību, lai nodrošinātu tā stabilitāti un ilgtspēju,” skaidro SIA “LATAKKO”.

Lursoft dati rāda, ka SIA “LATAKKO” šobrīd ir reģistrētas četras struktūrvienības. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 137 strādājošie.