Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Abra” apgrozījums audzis līdz 17,84 milj. EUR

10.03.2022 06:26:00

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Abra” 2021.gadā palielināja apgrozījumu par 15,69%, rādītājam sasniedzot 17,84 milj. EUR. Pārskata gadu “Abra” noslēgusi ar 83,51 tūkst. EUR peļņu.

Kooperatīva apgrozījums palielinājies, jo 2021.gadā pieauga cenas graudiem un rapšiem. 

Kooperatīvs “Abra” norāda, ka biedru uzticība kooperatīvam pieauga, jo kooperatīvs piedāvāja augstākas iepirkuma cenas graudiem un rapšiem nekā citi graudu iepircēji, kā arī izmaksāja piemaksas biedriem par graudiem, ja graudu realizācijas cenas bija augstākas nekā brīdī, kad biedri tos pārdeva.

Kooperatīvs graudu kaltē pirmapstrādei pieņem kviešus, rapsi, miežus, auzas, rudzus, lauku pupas un griķus. “Pašreiz kooperatīvās sabiedrības iepirktās produkcijas apjoms pārsniedz iespējamās graudu pirmapstrādes jaudas, kā rezultātā aktīvās kulšanas perioda laikā nepieciešams produkciju vairākkārt pārvest no vienas izbēršanas vietas uz otru, līdz tā nonāk kaltē, tādējādi sadārdzinot izmaksas,” iesniegtajā vadības ziņojumā skaidro kooperatīvs “Abra”, norādot, ka nepieciešams palielināt pirmapstrādes jaudas, lai nodrošinātu graudu pieņemšanas darbības nepārtrauktību un žāvēšanas un tīrīšanas procesa kvalitāti.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2021.gadā kooperatīvs “Abra” iegādājās jaunu lauksaimniecības tehniku 749,59 tūkst. EUR vērtībā, tādējādi sniedzot iespēju biedriem nomāt jaunāko – inovatīvāko tehniku un veikt darbus termiņos, kvalitatīvi.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Saulkrastu novadā reģistrētā Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Abra” 2021.gadā bija darba devējs 6 strādājošajiem.