“Aloja-Starkelsen” reģistrēta 5,43 milj. EUR vērta komercķīla

18.03.2022 06:38:00

5,43 milj. EUR vērta komercķīla vakar reģistrēta SIA “Aloja-Starkelsen”, ziņo Lursoft Klientu Portfelis. Par labu ķīlas ņēmējam AS “Swedbank” uzņēmums ieķīlājis savus krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības, pajas, akcijas, obligācijas un uzņēmumu kā lietu kopību. Vienlaikus norādīts, ka komercķīlas priekšmetā ietilpst arī tie SIA “Aloja-Starkelsen” pamatlīdzekļi, kas uzskaitīti līguma pamatlīdzekļu sarakstā, pamatojoties uz uzņēmuma 01.12.2021. bilanci.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “Aloja-Starkelsen” šobrīd reģistrētas septiņas aktīvas komercķīlas. Senākā no tām reģistrēta 2017.gada jūlijā.

Laika periodā no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.augustam SIA “Aloja-Starkelsen” apgrozījis 10,96 milj. EUR un nopelnījis 101,59 tūkst. EUR.

“Uzņēmums pārskata periodā turpināja attīstīties saskaņā ar ilgtermiņa stratēģiju un nospraustajiem mērķiem. Tika attīstīta ilgtspējīgas pārtikas realizācija visā pasaulē un aktīvi strādāts pie šī pārtikas izejvielu klāsta paplašināšanas, lai kļūtu par vadošo ilgtspējīgas pārtikas izejvielu ražotāju pasaulē,” teikts SIA “Aloja-Starkelsen” vadības ziņojumā. Uzņēmums paredz attīstīt dažādus pārtikas izejvielu risinājumus gan uz kartupeļu cietes, gan uz pākšaugu olbaltumvielu bāzes. Aizvadītajā finanšu gadā “Alojas” zīmola produktu klāsts tika paplašināts ar diviem jauniem produktiem – cepamo pulveri un vaniļas cukuru –, kas nodrošināja arī plaša patēriņa produktu ražošanu un pārdošanas attīstību.

SIA “Aloja-Starkelsen” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 81 strādājošo, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 445,50 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 198,99 tūkst. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Aloja-Starkelsen” lielākais kapitāldaļu turētājs ar 90,79% uzņēmuma kapitāldaļu ir SIA “IRL MD Food Solutions”, kura patiesais labuma guvējs, savukārt, ir itālis Maurizio Decio.