“Nakts Mēbeles” salonu īpašniekam “Marks M” pagājušajā gadā 3 milj. EUR apgrozījums

23.03.2022 09:49:00

Mēbeļu, apgaismes ierīču mazumtirgotājs, kā arī matraču un citu mēbeļu ražotājs SIA “Marks M”, kas savu saimniecisko darbību organizē salonos “Nakts Mēbeles”, pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 10,98%, rādītājam sasniedzot 3 milj. EUR. SIA “Marks M” pārvalda četrus starptautiski patentētus tirgus zīmolus – Nakts Mēbeles, Pils Matrači, Heavens Stay un Klingo. 2021.gadu SIA “Marks M” noslēdza ar 141,17 tūkst. EUR peļņu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Marks M” norāda, ka vietējā tirgū, neskatoties uz saimnieciskās darbības ierobežojumiem, uzņēmumam izdevās saglabāt savas priekšrocības. Tas izdevies pateicoties veiksmīgam un aktīvam mārketingam, kas nodrošināja apgrozījuma pieaugumu un pozitīvu saimnieciskās darbības rezultātu.
Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Marks M” norādījis, ka tas ražošanā pielietoto ozola masīvkoksni un dabīgā ozola finieri pastarpināti iepērk no Ukrainas, tāpēc, līdz ar kara sākšanos Ukrainā, piegādātājiem koksne būs jāiepērk no Centrāleiropas reģioniem jau par citu cenu. “Ņemot vērā, ka koksnes īpatsvars nav pārāk liela izdevumu sastāvdaļa, šie riski nav tik draudīgi, kā vispārējais sociālpolitiskais haoss,” teikts SIA “Marks M” vadības ziņojumā. SIA “Marks M” arī norāda, ka sankcijas pret Krieviju tieši neietekmēs uzņēmumu, jo šobrīd tam nav nekādu pirkšanas vai pārdošanas darījumu ar minēto valsti.

Nākamajā finanšu gadā SIA “Marks M” turpinās darbu pie darba ražīguma paaugstināšanas, tostarp, pie ražošanas līdzekļu modernizēšanas un ražošanas infrastruktūras uzlabošanas. Lai kompensētu resursu sadārdzināšanos, tiks pārskatīts esošais produktu portfelis, atmestas mazāk pieprasītās produkcijas vienības, to vietā radot konkurētspējīgus aizstājējproduktus.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Jurim Griķim piederošais SIA “Marks M” aizvadītajā gadā bija darba devējs 90 strādājošajiem. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas astoņas struktūrvienības.