2021.gadā "DOJUS Latvija" palielinājis jaunās tehnikas tirdzniecību par 23,7%

24.03.2022 06:23:00

Lauksaimniecības mašīnu, iekārtu un to piederumu vairumtirgotājs, kā arī pēcpārdošanas pakalpojumu sniedzējs SIA “DOJUS Latvija” 2021. gadā strādāja pie savas attīstības, nostiprinot savas pozīcijas tirgū un uzlabojot uzņēmuma tēlu. “Tika turpināts darbs pie uzņēmuma uzskaites un vadības sistēmu uzlabošanas, tika veikti uzlabojumi noliktavas un servisa vadības sistēmās, veikta jaunās un lietotās tehnikas tirdzniecība un slēgti sadarbības līgumi ar klientiem par tehnikas piegādēm,” teikts SIA “DOJUS Latvija” vadības ziņojumā.

SIA “DOJUS Latvija” norāda, ka 2021.gadā jaunās tehnikas tirdzniecība palielinājās par 23,7%, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pēc VTUA statistikas datiem, SIA “DOJUS Latvija” nodrošināja pārstāvētā John Deere zīmola traktortehnikai 10,9% tirgus daļu, bet kombainiem – 6% tirgus daļu.

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2021.gadā SIA “DOJUS Latvija” apgrozīja 27,43 milj. EUR, kas ir par 18,35% vairāk nekā gadu iepriekš. Finanšu gadu tirgotājs noslēdza ar 339,19 tūkst. EUR peļņu.

Uzņēmums prognozē, ka šogad jaunās tehnikas tirgus būs atkarīgs no lauksaimniekiem pieejamā Eiropas Savienības finansējuma, graudu ražas, kā arī no graudu un piena cenām. “Paredzams, ka vidējās tehnikas vienības cenas paliks līdzīgā līmenī, kā iepriekšējā periodā, savukārt uzņēmuma tirgus daļa varētu pieaugt. Pieaugums ir plānots lietotās tehnikas un pēcpārdošanas pakalpojumu pārdošanā, kas ļaus sasniegt plānoto apgrozījumu ar nosacījumu, ka Latvijā saglabājas stabila makroekonomiskā situācija,” teikts SIA “DOJUS Latvija” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “DOJUS Latvija” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu DOJUS agro UAB, savukārt patiesais labuma guvējs – Pranas Dailide.