Alkoholisko dzērienu vairumtirgotāja "LIVIKO" apgrozījums audzis līdz 39,19 milj. EUR

24.03.2022 06:41:00

Alkoholisko dzērienu importētājs un vairumtirgotājs SIA “LIVIKO” iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka pērn alkoholisko dzērienu tirgū patēriņam nodotais dzērienu apjoms Latvijā samazinājās par 1,1%. Tajā pašā laikā SIA “LIVIKO” apgrozījums palielinājās par 5,25%, sasniedzot 39,19 milj. EUR. “Stabils uzņēmuma darbības rezultāts 2021.gadā panākts, pateicoties aktīvam un rūpīgam pārdošanas komandas darbam ar katru klientu. Diemžēl, labāku attīstību nav izdevies panākt, jo Covid-19 izraisīja nelabvēlīgu ekonomisko situāciju,” teikts SIA “LIVIKO” vadības ziņojumā. Uzņēmums norāda, ka pērn turpinājās apgrozījuma kritums HoReCa segmentā, kam galvenais iemesls bija stingrie ierobežojumi Covid-19 dēļ. Aizvadītajā gadā kritums šajā segmentā veidoja 10%.

SIA “LIVIKO” pastāvīgi strādā pie piedāvāto alkoholisko dzērienu sortimenta uzlabošanas. Uzņēmums izplata vairāk nekā 70 alkoholisko dzērienu veidus, kas tiek ražoti rūpnīcā Tallinā. Veiksmīgu sadarbību SIA “LIVIKO” izveidojis arī ar citiem ārzemju partneriem.

2022.gadā SIA “LIVIKO” turpināšot darbu pie jaunu alkoholisko dzērienu ieviešanas tirgū un patērētāju iepazīstināšanas ar jauniem SIA “LIVIKO” piedāvātiem produktiem.
Jānorāda, ka 2021.gadu SIA “LIVIKO” noslēdza ar 1,4 milj. EUR lielu peļņu. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka dzērienu vairumtirgotājs SIA “LIVIKO” reģistrēts 1995.gadā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 49 strādājošie.
SIA “LIVIKO” kapitāldaļu turētājs ir igauņu Aktsiaselts LIVIKO.