“Lytagra” apgrozījums 2021.gadā kāpis par 16,05%

28.03.2022 06:21:00

AS “Lytagra” aizvadītajā gadā turpināja īstenot jaunu stratēģiju, ieņemot ievērojamu lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu, metāla un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības daļu Latvijā. Pērn uzņēmums arī turpināja sniegt viesnīcas, nekustamā īpašuma nomas un kravas automobiļu stāvvietas pakalpojumus.

“Uzņēmuma saimniecisko darbību Covid-19 pandēmija un valstī noteiktie ierobežojumi ietekmēja nedaudz, par 10-20% samazinot ieņēmumus dažos 2021.gada mēnešos, tomēr šī iemesla dēļ nav bijis jāpieņem radikāli lēmumi,” teikts AS “Lytagra” vadības ziņojumā. Kopumā AS “Lytagra” ieņēmumi 2021.gadā ir palielinājušies. Pagājušajā gadā AS “Lytagra” apgrozījums kāpa par 16,05%, palielinoties līdz 20,8 milj. EUR, savukārt peļņa pakāpās līdz 1,3 milj. EUR. 

AS “Lytagra” ieņēmumu pieaugumu uzņēmuma vadība skaidro ar to, ka pandēmijas viļņi 2021.gada pavasarī un rudenī sakrita ar laika periodu, kad klientu plūsma samazinās sezonālā rakstura dēļ. Zināmu ietekmi atstāja arī metāla iepirkumu cenu kāpums, kas ievērojami ietekmēja uzņēmuma peļņu.

Šogad AS “Lytagra” galveno uzmanību pievērsīšot nekustamā īpašuma sakārtošanai, pakalpojumu sniegšanas un apkalpošanas kvalitātes un profesionālo prasmju paaugstināšanai.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka AS “Lytagra” šobrīd reģistrētas astoņas aktīvas struktūrvienība. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 65 strādājošie.

AS “Lytagra” stratēģiskais investors un galvenais akcionārs ir lietuviešu AB “Lytagra”, kas kontrolē 99,66% akciju.