Aizvadītais gads "Tavex" bijis veiksmīgs dārgmetālu tirdzniecības jomā

29.03.2022 08:10:00

Pārskatā par 2021.gadu SIA “Tavex” vēsta, ka 2021.gads bija veiksmīgs dārgmetālu tirdzniecības jomā, investīciju zelta pārdošanas apjoms ir pieaudzis par 26%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kā arī divkāršojies salīdzinājumā ar 2019.gadu. “Straujš pārdošanas apjomu kāpums bija vērojams arī sudraba monētu un stieņu segmentā,” norādījis SIA “Tavex”. Vienlaikus uzņēmums norādījis, ka pērn pieprasījums pēc dārgmetāliem Latvijā audzis tāpat kā visā pasaulē, kas saistīts ar pieaugošiem inflācijas riskiem, augstu volatilitāti akciju tirgū, kā arī Covid-19 pandēmijas ierobežojumu ietekmi. “Investīciju dārgmetāli tradicionāli tiek izmantoti kā aizsarginstruments pret iespējamiem finanšu riskiem,” vadības ziņojumā atgādina uzņēmums. Pretstatā tam, Covid-19 pandēmija negatīvi ietekmējusi valūtas maiņas nozari, jo līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, kā arī ceļošanas ierobežojumiem, valūtas maiņas pakalpojums izmantots ievērojami retāk.

SIA “Tavex” apgrozījums 2021.gadā audzis par 14,95%, sasniedzot 22,23 milj. EUR. Tas saistīts ar klientu pieprasījuma pieaugumu pēc investīciju zelta un sudraba, kā arī dārgmetālu biržas cenas svārstībām.

Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 209,49 tūkst. EUR zaudējumiem. “Negatīvais rezultāts lielākoties saistīts ar iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izmaksu dividendēs un ar to saistīto nodokļu nomaksu, kā arī uzkrājumu veidošanu šaubīgajiem debitoriem,” vadības ziņojumā skaidro SIA “Tavex”.

Lursoft pieejamajā gada pārskatā SIA “Tavex” norāda, ka viens no galvenajiem tā nākamā gada mērķiem ir palielināt e-komercijas segmentu dārgmetālu jomā, uzsākot tirdzniecību Lietuvas tirgus vietējā tīmekļa vietnē, kā arī pakāpeniski atjaunot ārvalstu valūtas maiņas apjomus, ja situācija ar Covid-19 izplatību sāks uzlaboties.

2021.gadā SIA “Tavex” galvenie darbības veidi tradicionāli bija investīciju dārgmetālu – zelta un sudraba stieņu un monētu – tirdzniecība, kā arī skaidras naudas valūtas maiņa, dārgmetālu juvelierizstrādājumu uzpirkšana. 

Lursoft dati liecina, ka SIA “Tavex” šobrīd ir reģistrētas 8 aktīvas struktūrvienības.