“DHL Express Latvia” apgrozījums sasniedzis 23,17 milj. EUR

25.04.2022 09:19:00

Pagājušajā gadā apgrozījumu un peļņu izdevies kāpināt starptautiskajam kurjerpasta pakalpojumu sniedzējam SIA “DHL Express Latvia”, liecina Lursoft pieejamā gada pārskata informācija. 

Neskatoties uz pandēmijas izraisīto globālo krīzi visā pasaulē, uzņēmumam pērn bijis stabils importa un eksporta apjomu pieaugums, jo Covid-19 pandēmijas ierobežojošo pasākumu ietekmē daudzi iedzīvotāji turpinājuši dot priekšroku pirkumiem internetā, kas palielinājis arī pieprasījumu pēc pasta un kurjeru pakalpojumiem. 

SIA “DHL Express Latvia” iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā tā apgrozījums auga par 31,6%, sasniedzot 23,17 milj. EUR. Uzņēmuma peļņa palielinājās līdz 371,4 tūkst. EUR. “Biznesa virziens turpina koncentrēties uz sadarbību ar maziem un vidējiem uzņēmumiem. Mūsu prioritāte joprojām ir e-komercija, B2B un B2B e-komercija,” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda SIA “DHL Express Latvia”. Jānorāda, ka apjoma pieaugums ietekmēja nodarbināto skaitu uzņēmumā. Pagājušajā gadā tas pieaudzis par aptuveni 21%. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA “DHL Express Latvia” bija darba devējs 151 strādājošajam. 

Uzņēmums ir paplašinājis muitas nodaļu un uzlabojis muitas sistēmu darbību. Lieli ieguldījumi veikti arī jaunās sūtījumu apstrādes šķiršanas iekārtā.

SIA “DHL Express Latvia” norāda, ka 2021.gadā tas koncentrējās uz pieejamības uzlabošanu klientiem un izveidoja jaunas sūtīšanas iespējas, paplašinot piegāžu tīklu, tādējādi reaģējot uz pieaugošo konkurentu aktivitāti cīņā par esošā tirgus lielumu.