“Euroskor Latvijā” apgrozījums turpinājis kristies

28.04.2022 06:29:00

Apavu mazumtirgotājs SIA “Euroskor Latvijā” 2021.gadā turpināja strādāt Covid-19 vīrusa krīzes ietekmē. “Saskaņā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, pircēju apkalpošana veikalos tika liegta pilnībā līdz pat 6 mēnešiem atkarībā no veikalu atrašanās vietas, kā arī visa gada garumā tika ierobežota apmeklētāju plūsma, līdz ar to pārskata gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 25,15%,” teikts SIA “Euroskor Latvijā” vadības ziņojumā. Lai mazinātu Covid-19 krīzes ietekmi, uzņēmums pieteicās un saņēma valsts atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai, algu subsīdijām un darbinieku dīkstāves pabalstiem, kopā 790 tūkst. EUR, no kuriem 50 tūkst. EUR tika piešķirti par 2020.gadu. Vienlaicīgi uzņēmums īpašu vērību pievērsa nomas maksu atlaižu iegūšanai, kā arī noteiktumu pārskatīšanai ar citiem sadarbības partneriem. 

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2021.gadā SIA “Euroskor Latvijā” strādāja ar 3,26 milj. EUR apgrozījumu un 0,54 milj. EUR peļņu. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka ar apgrozījuma kritumu SIA “Euroskor Latvijā” strādāja jau trešo gadu pēc kārtas.

2021.gada jūlijā SIA “Euroskor Latvijā” pārdeva uzņēmumam piederošos LLOYD zīmola aktīvus, tostarp 7 veikalus Baltijas veikalos, slēdzot savas filiāles Lietuvā un Igaunijā.

Pārskata gada beigās SIA “Euroskor Latvijā” mazumtirdzniecības tīklu veidoja 15 apavu veikali, no kuriem 14 ir Euroskor daudzzīmolu apavu veikali un 1 CLARKS zīmola veikals.

Pērn SIA “Euroskor Latvijā”, kura patiesais labuma guvējs ir Jānis Andersons, bija darba devējs 62 strādājošajiem. Tirgotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksāja 561,27 tūkst. EUR.