“Klīnika DiaMed” pērn sasniegusi vēsturiski lielāko apgrozījumu

28.04.2022 09:22:00

AS “Olainfarm” piederošā medicīnas iestāde SIA “Klīnika DiaMed” 2021.gadā kāpinājusi gan apgrozījumu, gan arī peļņu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka uzņēmuma apgrozījums pēdējā gada laikā audzis par 25,96%, sasniedzot 2,8 milj. EUR, savukārt peļņa sasniegusi 431,12 tūkst. EUR. Tas ir teju 30 reižu vairāk nekā 2020.gadā. Uzņēmuma vadība skaidro, ka apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies, jo uzņēmuma pakalpojumi bija pieejami bez pārtraukuma, kā arī parādījās jaunas manipulācijas diagnostikā un ķirurģijas stacionārā. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka pērn SIA “Klīnika DiaMed” sasniedzis savā darbības vēsturē augstāko apgrozījuma rādītāju.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Klīnika DiaMed” norāda: “Pārskata gadā uzņēmums turpināja izjust Covid-19 ietekmi, jo bija ieviesti virkne ierobežojumu veselības aprūpes jomā. Uzņēmumam arī nācās atlikt stratēģisko plānu realizāciju līdz 2022.gadam.”

Pērn SIA “Klīnika DiaMed” turpināja jaunu speciālistu piesaisti, lai paplašinātu sniegto pakalpojumu klāstu, kā arī turpināja specializēto pakalpojumu attīstību neiroloģijā, pakalpojuma apjoma palielināšanu vizuālajā diagnostikā un rehabilitācijā. Paralēli ierasto medicīnas pakalpojumu sniegšanai, SIA “Klīnika DiaMed” pērn arī turpināja Latvijas iedzīvotāju vakcinēšanu pret Covid-19.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Klīnika DiaMed” bija darba devējs 87 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 653,06 tūkst. EUR.