Neskatoties uz ierobežojumiem mazumtirdzniecībā, pērn “Euronics Latvia” apgrozījums audzis

03.05.2022 06:31:00

Elektronikas un sadzīves tehnikas mazumtirgotājs SIA “Euronics Latvia”, gluži tāpat kā lielākā daļa mazumtirdzniecības uzņēmumu, 2021.gadā saskārās ar zināmām problēmām, kas galvenokārt saistītas ar tirdzniecības ierobežošanu Covid-19 pandēmijas dēļ.

Jau 2020.gadā SIA “Euronics Latvia” iekšējos resursus un mārketinga pasākumus bija pārorientējis uz attālināto pārdošanu, līdz 5 reizēm palielinot pārdošanas apjomu internetā 2020.gada 2.ceturksnī. Pateicoties tam, ka iedzīvotāju pirktspējas līmenis, neskatoties uz negatīvajām prognozēm, saglabājās, kā arī palielinājās attālinātās tirdzniecības apjomi, SIA “Euronics Latvia” apgrozījums 2021.gadā turpināja pieaugt.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Euronics Latvia” apgrozīja 36,54 milj. EUR, kas ir par 5,41% vairāk nekā gadu iepriekš. Līdz ar apgrozījumu auga arī tirgotāja peļņa, kas sasniedza 1,47 milj. EUR.

Šogad SIA “Euronics Latvia”, plāno saglabāt apgrozījumu vismaz 2021.gada līmenī.
Pārskata gadā SIA “Euronics Latvia” iegādājās zemes īpašumu un plāno celt biroju – noliktavu kompleksu. Uzņēmums norāda, ka šogad tas strādās pie sava biroja un noliktavas celtniecības, kā arī izskatīs iespējas atvērt papildu veikalus vai redislocēt esošos. 2022.gadā SIA “Euronics Latvia” plāno arī papildus stimulēt klientu iepirkšanās pieredzi internetā, investējot līdzekļus.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka igauņu Raglor piederošais SIA “Euronics Latvia” aizvadītajā gadā bija darba devējs 139 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā tirgotājs 2021.gadā samaksāja 6,74 milj. EUR. Pērn, kā rāda Lursoft izziņas dati, vairākkārt izmaksāts atbalsts dīkstāvē esošajiem SIA “Euronics Latvia” darbiniekiem.