"Silvanols" apgrozījums krities par 13%

03.05.2022 08:49:00

Farmaceitisko preparātu, uztura bagātinātāju ražotājs SIA “Silvanols” pērn strādājis ar apgrozījuma kritumu, rādītājam samazinoties par 13% un sarūkot līdz 3,24 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Silvanols” norādījis, ka tā rezultātus ietekmējusi Covid-19 pandēmija un ārkārtējās situācijas izsludināšana. Pretstatā 250,86 tūkst. EUR zaudējumiem 2020.gadā, aizvadīto gadu ražotājs noslēdza ar 175,23 tūkst. EUR peļņu.

SIA “Silvanols” strādā pie tirgus izpētes un jaunu produktu izstrādes. Tā, piemēram, 2021.gadā uzsākta vairāku produktu reģistrācija Baltijas tirgū, no kuriem divi produkti – D vitamīns un vielmaiņas un svara kontrolei paredzētais GoDetox – jau pērn iekarojuši savu vietu tirgū, uzrādot labus pārdošanas rezultātus tieši interneta platformās. Jānorāda, ka SIA “Silvanols” strauji attīstās e-komercijā, tādējādi attīstot alternatīvus produktu izplatīšanas kanālus. Pagājušajā gadā atvērti SIA “Silvanols” interneta veikali arī Igaunijā un Lietuvā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 9% no SIA “Silvanols” kopējā bruto apgrozījuma pērn veidoja līgumražošana. 

2022.gadā SIA “Silvanols” plāno palielināt apgrozījumu gan vietējā, gan arī eksporta tirgū. Turpināsies jaunu alternatīvu pārdošanas kanālu attīstīšana, kā arī uzņēmums turpinās investēt pētniecībā un attīstībā, lai izstrādātu un ieviestu tirgū jaunus, konkurētspējīgus produktus, kā arī uzlabotu esošās produkcijas klāstu.

AS “Olainfarm” piederošais SIA “Silvanols” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 53 darbiniekus. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pagājušajā gadā samaksāja 318,02 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 119,95 tūkst. EUR.