"Draugiem" pērn apgrozījis 1,99 milj. EUR

05.05.2022 06:25:00

Portāla draugiem.lv izstrādātājs un uzturētājs SIA “Draugiem” pērn tupinājis veiksmīgi pilnveidoties. Tā finanšu gads noslēdzies pozitīvi, jo Covid-19 ierobežojumi būtiski nav ietekmējuši SIA “Draugiem” darbību 2021.gadā.

Aizvadītajā gadā SIA “Draugiem” apgrozīja 1,99 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 0,5 milj. EUR peļņu. Uzņēmuma ieņēmumus veido portāla pakalpojumu tirdzniecība, kā arī ieņēmumi no spēlēm un reklāmām. Viens no SIA “Draugiem” zīmoliem ir arī kolektīvās iepirkšanās portāls PerkamKopa.lv, kuru ik mēnesi apmeklē vairāk nekā 120 tūkstoši cilvēku.

Sekojot tirgus tendencēm sociālo mediju maksas pakalpojumu sniegšanā, SIA “Draugiem” apgrozījums un peļņa samazinās, tomēr uzņēmuma nākotnes izredzes aizvien tiek vērtētas kā stabilas. “Ņemot vērā pieredzi un ieviešot jauninājumus, tiek prognozēta uzņēmumu darbības rādītāju saglabāšanās esošajā līmenīm” teikts SIA “Draugiem” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Draugiem” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 23 darbiniekus, kopumā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājot 0,68 milj. EUR. 

2005.gadā dibinātā SIA “Draugiem” kapitāldaļu turētāji ir Agris Tamanis (90,3%), Mārtiņš Pikšens (5%) un Lauris Liberts (4,7%).