"Lazdonas piensaimnieks" pārskatīs produktu sortimentu, lai ražotu produktus ar augstāku pievienoto vērtību

05.05.2022 06:34:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Lazdonas piensaimnieks” pagājušajā gadā kāpinājis apgrozījumu par 5%, tam pieaugot līdz 6,74 milj. EUR.

Pagājušajā gadā AS “Lazdonas piensaimnieks” turpināja darbus pie nišas produktiem, BIO produktiem un Zaļās karotītes produktiem, desertiem un programmas “Skolas piens”. 2021.gadā uzņēmums aptvēra 63 skolas un pirmsskolas izglītības iestādes tuvākos un tālākos Latvijas novados. “Jāsaka, ka Eiropas atbalsts šīs programmas ietvaros ir neatbilstošs. Piedalāmies valsts un pašvaldību iepirkumu konkursos, lai gan tas nesekmē efektīvu realizāciju,” teikts AS “Lazdonas piensaimnieks” vadības ziņojumā. Pretstatā 138,96 tūkst. EUR lielajai peļņai 2020.gadā, pērno gadu piena pārstrādes uzņēmums noslēdza ar 3,86 tūkst. EUR peļņu.

AS “Lazdonas piensaimnieks”, izmantojot iekšējās rezerves un cilvēku resursus, šogad pārskatīs produktu sortimentu ar nolūku ražot tos piena produktus, kuriem ir augstāka pievienotā vērtība, tā pārvarot vispārējās krīzes apstākļus. Jānorāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 93 strādājošie.

Lursoft dati rāda, ka AS “Lazdonas piensaimnieks” patiesā labuma guvēja ir Solvita Dreimane.