“Medzes components” šogad paredz stabilu izaugsmi

05.05.2022 09:27:00

Dienvidkurzemes novadā reģistrētais metāla furnitūras ražotājs un eksportētājs SIA “Medzes components” pērn strādājis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 2020.gadu, pērn SIA “Medzes components” apgrozījums palielinājies par 9,18%, tam sasniedzot 15,21 milj. EUR, bet peļņa pieaugusi līdz 1,75 milj. EUR. Aptuveni 40% no uzņēmuma apgrozījuma veidoja mēbeļu pusfabrikātu ražošana un realizācija.

Aizvadītajā gadā SIA “Medzes components” bija darba devējs 210 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksāja 974,24 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 480,69 tūkst. EUR. 

SIA “Medzes components” pārdošanas un ražošanas process galvenokārt balstīts uz jau iepriekšējos gados radītajiem produktiem, kā arī tika strādāts pie arvien jaunu produktu radīšanas. Par bāzi jaunajiem produktiem tika izmantoti iepriekšējos gados jau uzņēmumā radītie produkti. 

Šogad SIA “Medzes components” paredz stabilu izaugsmi, vienlaikus paredzot, ka varētu izjust nelielu pašreizējās energoresursu krīzes ietekmi saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. 2022.gadā SIA “Medzes components” plāno iegādāties arvien jaunas, efektīvas un mūsdienu ražošanas tehnoloģiskajām prasībām atbilstošas iekārtas, kā rezultātā varētu tikt palielināta uzņēmuma ražošanas jauda.