"Lauma Lingerie" apgrozījums sasniedzis 4,86 milj. EUR

10.05.2022 09:20:00

Apakšveļas ražotājs AS “Lauma Lingerie” pērn nedaudz palielinājis apgrozījumu, rādītājam 2021.gadā sasniedzot 4,86 milj. EUR. Finanšu gadu ražotājs noslēdza ar 652,06 tūkst. EUR peļņu. Pērn uzņēmums nav izmaksājis dividendes.

Aizvadītajā gadā AS “Lauma Lingerie” turpināja sadarbību ar franšīzes partneriem dažādās pasaules valstīs – Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Ugandā, Krievijā, Baltkrievijā un Albānijā. Gada beigās uzņēmumam bija 33 franšīzes veikali. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šogad AS “Lauma Lingerie” galvenie uzdevumi būs esošā tirgus attīstīšana, kā arī jaunu eksporta tirgu apgūšana, norādot, ka pastāv risks tirdzniecībai uz Krieviju. Vienlaikus arī uzņēmums paplašināšot sortimentu. Uzņēmums paredzējis attīstīt arī tirdzniecību internetā, kurai lielāka uzmanība pievērsta kopš 2020.gada.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka 2021.gadā AS “Lauma Lingerie” bija darba devējs 128 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 365,66 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 116,02 tūkst. EUR.

Pagājušajā gadā uzņēmumam vairākkārt izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī piešķirts valsts atbalsts dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.